Nové zbrane pre Kyjev (VIDEO)
12 | 08 | 2022 I Milan Laca

Na územie Ukrajiny vstúpili štyri konvoje s americkými obrnenými vozidlami.

Za posledných 72 hodín vstúpili na územie Ukrajiny najmenej štyri vojenské konvoje s americkými obrnenými vozidlami. Ide o viacúčelové obrnené transportéry, obrnené vozidlá, ľahko obrnené SUV a iné zbrane. Celkovo je reč  o 60 jednotkách vojenského vybavenia.


Ukrajina dostane zbrane za miliardu dolárov

Rýchly presun

Presun amerických zbraní na Ukrajinu sa uskutočnil rýchlo a zo štyroch smerov. Dva konvoja s vojenskými obrnenými vozidlami vstúpili z územia Rumunska a ďalšie dva cez hranicu s Poľskom. Podľa videí a fotografií obyvateľov Ukrajiny a susedných štátov, z ktorých územia tieto zbrane previezli, presuny konvojov sa uskutočňovali v malých skupinách. Je viac ako pravdepodobné, že zbrane boli rozmiestnené v rôznych regiónoch Ukrajiny, aby ich zabránili zničeniu v prípade odhalenia.  

Snaha skryť

Takéto rozhodnutie údajne  prijalo velenie Ozbrojených síl Ukrajiny. Otázne je, prečo vojenskú techniku presúvajú  za bieleho dňa, na nezamaskovaných ťahačoch a bez akejkoľvek vzdušnej ochrany?  Z oficiálnych zdrojov ruského alebo ukrajinského vojenského velenia neexistujú žiadne vyhlásenia potvrdzujúce uvedené informácie. Konvoje s americkou vojenskou technikou údajne sprevádzali jednotky NATO a cudzinecká polícia.

Nemecko plánuje usporiadať medzinárodnú konferenciu na obnovu Ukrajiny
Nemecko sa chystá usporiadať medzinárodnú konferenciu zameranú na diskusiu o obnove Ukrajiny po ruskej invázii. Agentúre Reuters to vo štvrtok povedal nemenovaný zdroj z nemeckého vládneho kabinetu, podľa ktorého by sa takáto konferencia mohla... Čítať ďalej
12 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik