OĽANO zatiaľ nepovedalo, kým nahradí J. Krúpu na poste šéfa výboru
10 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Post predsedu Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť patrí hnutiu OĽANO. Pre TASR to povedal predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš s tým, že nebudú mať v klube problém nájsť náhradu za Juraja Krúpu, ktorý z klubu OĽANO nedávno odišiel.

"Podľa dohôd patrí post hnutiu OĽANO. Keď zasadne poslanecký klub, budeme sa baviť aj o tomto. Myslím si, že nie je problém nájsť adekvátnu náhradu," povedal Šipoš pre TASR. Mená možných náhradníkov nepovedal, najprv to chcú podľa jeho slov prediskutovať v klube aj s konkrétnym človekom.

Krúpa oznámil svoj prechod do klubu SaS v závere júla. Odchod z OĽANO zdôvodnil hodnotovými obratmi hnutia a príklonom k ultrakonzervativizmu. Za červenú čiaru označil úvahy o pripustení možnosti vytvorenia menšinovej vlády s podporou "rôznych kriminálnikov, extrémistov a fašistov" počas koaličnej krízy.

Poľské svaly
Varšava pohrozila, že do EÚ pošle „všetky svoje zbrane. Denník The Guardian napísal, že poľská vládnuca strana pohrozila odvolaním šéfky EK von der Leyenovej z funkcie. Aby ste vedeli! Národná konzervatívna strana Právo a spravodlivosť prudko... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik