Vynaliezaví Nemci
07 | 08 | 2022 I Milan Laca

Nemeckí dôchodcovia si rezervujú zájazdy do teplých krajín, aby v zime ušetrili na kúrení..

Na ,prezimovanie‘ odlietajú, pretože ich to vyjde lacnejšie ako zostať doma. Hlavným dôvodom je prudký rast cien za kúrenie.

Nemecká vláda prišla so skvelým nápadom pre starších ľudí ako si udržať životnú úroveň počas vykurovacieho obdobia, ktoré sa tento rok očakáva s divokou hrôzou.

Výhodné ceny

Tento nápad sa ukazuje ako skutočne výhodný,  vzhľadom na zľavy, ktoré v Nemecku poskytujú  starším turistom.  Výlet pre dvoch do slnečného Tuniska na 8 týždňov bude stáť jeden  pár len 1800 eur. Vzhľadom na to, že v zime by za byt platili 600 eur mesačne, je to naozaj výhodné. Nemeckí dôchodcovia navyše s úsmevom poznamenávajú, že kúrenie nie je to hlavné. Ale nestáť pár mesiacov pri sporáku je na nezaplatenie a stojí to za všetky prostriedky sveta. A stravovanie je  v rámci all inclusive.

Roman Michelko: Matovič nie je proti mega korupcii, on je len proti tomu, keď kradnú druhí
Dôvody, kvôli ktorým sa neodporúča kamarátiť s Igorom Matovičom, ministrom financií a predsedom hnutia OĽaNO je podľa Romana Michelka niekoľko. "Matovič nie je proti mega korupcii, on je len proti tomu,keď kradnú druhí," myslí si politológ Roman... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ponáhľajú sa

Denník Bild napísal, že dôchodcovia sa ponáhľali s rezerváciou zájazdov na 6-8 týždňov. Najobľúbenejšími destináciami sú Turecko, Tunisko, Egypt, Kanárske ostrovy, hovoria touroperátori. Odborníci zaznamenávajú aj dopyt po výletoch do Thajska, Senegalu, na Kapverdy a do Karibiku.

Ťažká zima
Časopis Compact napísal, že Nemcov čakajú neriešiteľné finančné ťažkosti. Podľa neho sa cena plynu v Nemecku môže viac ako zdvojnásobiť, čo môže spôsobiť problémy aj dobre zarábajúcim ľuďom. V najbližšej zime bude treba platiť za kúrenie 600 eur namiesto 200, čo je veľmi nevýhodné. Bývanie v hoteli v rezorte vyjde pár oveľa lacnejšie, navyše dôchodcovia ušetria na all inclusive produktoch približne 300 eur týždenne.
Michal Kaliňák: Remišovej rezort rozdáva samosprávam náplasť, eurofondy v slepej uličke
Eurofondy sú podľa Michala Kaliňáka, ústredného riaditeľa Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) v slepej uličke. Remišovej rezort podľa neho rozdáva samosprávam náplaste. Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS, v príspevku... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik