Michal Kaliňák: Remišovej rezort rozdáva samosprávam náplasť, eurofondy v slepej uličke
07 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Eurofondy sú podľa Michala Kaliňáka, ústredného riaditeľa Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS)  v slepej uličke. Remišovej rezort podľa neho rozdáva samosprávam náplaste.

Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS, v príspevku na sociálnej sieti poukazuje na informáciu, ktorú zverejnil Remišovej rezort. "Samosprávy môžu podľa Remišovej čerpať financie z Integrovaného regionálneho operačného systému. Ako uviedla, Európska komisia kontroluje každé jedno euro, preto je dôležité, aby si štát tieto financie postrážil. Zodpovednosť je podľa nej aj na strane samospráv, aby včas a rýchlo podávali žiadosti o dofinancovanie," informovala TA3.

Juraj Draxler: Ukrajinské záhady! Veľa dezinformácií, aj málo dôveryhodných správ
Okolo konfliktu na Ukrajine je podľa Juraja Draxlera pomerne veľa dezinformácií aj málo dôveryhodných správ a malá snaha sa nejako venovať aj očividným rozporom. Ide podľa neho o Ukrajinské záhady a v príspevku na sociálnej sieti pre zaujímavosť... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Michal Kaliňák reaguje

"Dlhodobo žiadame dofinancovanie cien stavebných materiálov na eurofondové projekty. Samosprávy su kvôli tomu v strese a firmy v panike," píše Kaliňák na sociálnej sieti.

Odstúpenie od zmlúv znamená pre samosprávy stratu investícií, pre firmy zákaziek, pre štát príjem na DPH a pre Brusel vrátenie eurofondov.

Podľa Kaliňáka prezentované riešenie z dielne Remišovej rezortu je malá náplasť. "Ono sa to týka eurofondov, ale iba v jednom operačnom programe," vysvetľuje Kaliňák.

"Ak samospráva buduje školu z iného operáku ako je IROP má naďalej problém. Keď rieši vodozádržné opatrenie a reguláciu riek z iného operáku, má naďalej problém. Keď má schválený projekt sociálneho bývania z iného operáku, problém jej zostáva," tvrdí Kaliňák.

"Namiesto komplexnej pomoci sa nám dostala náplasť, ktorá sa mediálne predáva alo zachranné koleso, len je trochu spustené. A eurofondy sú zase v slepej ulicke," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Michal Kaliňák.

200 eur na dieťa? Bludisko z Matovičovej hlavy vysvetlil Jozef Mihál
"Sľúbili sme 200 € na dieťa. Splnili sme," hlásajú reklamné tabule so značkou OĽaNO a fotografiou Igora Matoviča na celom Slovensku. Nikomu z rodičov ale reálne 200 eur na dieťa na účte nepristálo. Bludisko z hlavy Igora Matoviča sa pokúsil na... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik