USA: Úder blesku pri Bielom dome si vyžiadal 2 mŕtvych a 2 kriticky zranených
05 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Dvaja ľudia, ktorí vo štvrtok večer utrpeli kritické zranenia pri údere blesku v blízkosti Bieleho domu vo Washingtone, zomreli. V piatok o tom informovala miestna polícia. Dvaja ďalší ľudia so život ohrozujúcimi zraneniami zostávajú v nemocnici. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

Obeťami zásahu bleskom sú James Mueller (76) a Donna Muellerová (75) z mesta Janesville v štáte Wisconsin. Tragédia sa stala počas búrky v parku Lafayette priamo pri komplexe Bieleho domu, spresnila polícia. Totožnosť ďalších zranených, muža a ženy nezverejnila.

Ako prví im poskytli pomoc členovia tajnej služby, ktorí zabezpečujú sídlo prezidenta a policajti strážiaci priľahlý park. Posádky záchranných služieb boli na miesto privolané krátko pred 19.00 h miestneho času a bleskom zasiahnutých do nemocnice previezli s "kritickými, život ohrozujúcimi zraneniami," oznámil hovorca hasičského zboru Vito Maggiolo. Podľa televízie CNN blesk zasiahol ľudí pri plote, ktorý obkolesuje komplex Bieleho Domu, kde sa pred búrkou skrývali pod stromom.

Hlavné mesto USA vo štvrtok postihla silná búrka, pred ktorou meteorológovia vydali varovanie, spresnila tlačová agentúra AFP.

Nepáči sa mu (VIDEO)
Zelenský komentoval správu o zločinoch ozbrojených síl Ukrajiny. Ukrajinský prezident kritizoval mimovládnu ľudskoprávnu organizáciu Amnesty International za zverejnenú správu o zločinoch ozbrojených síl Ukrajiny. Vinní sú iní Vo videoposolstve... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik