Poslanci Kuffovci obvinení z vyhrážok smrťou
03 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Medzi poslancami NR SR Štefanom Kuffom a Filipom Kuffom (obaja za stranu Život - národná strana) a kežmarským farmárom Radoslavom Ksiažekom, prišlo pred časom ku konfliktu. V ňom sa mali poslanci farmárovi vyhrážať. Účastníkom mal byť aj Gregor Kuffa, ďalší Štefanov syn. Otec a synovia Kuffovci sa však obvineniam bránia. Viac informácii priniesla Pluska.

Ide o pozemky

Dlhodobý konflikt vyústil do osobnej potýčky v júli 2021.  Malo ísť o vyostrenie dlhodobého konfliktu ich rodiny s farmárom a jeho zamestnávateľom, ktorý sa týka sporov o vlastníctvo poľnohospodárskych pozemkov a hospodárenia na nich, informoval ako prvý portál Aktuality. 

Politická motivácia

Otec a synovia sa bránia tvrdením, že jeden bol na rybačke pri Bratislave a druhý v Nemecku na krstinách. Stretnutie priznal Gregor Kuffa. „Médiá sa účelovo snažia podhodiť tézu, že som mal údajne potýčku s kežmarským farmárom, kde som sa dokonca mal vyhrážať zbitím a smrťou. Pravda je taká, že napadnutý mal byť môj brat (ktorý bol v tom čase údajne v Bratislave) a, paradoxne, smrťou sa vyhrážala pani Bagoňová z firmy HEBA jemu, ktorá dala príkaz svojim traktoristom, aby ho s traktorom prešli na jeho vlastnom pozemku spolu s jeho dvomi synovcami, ktorí tam boli a nemali ani 2 roky,“ vysvetľuje pre Plusku poslanec Filip Kuffa.

Belousovová: Kedysi bola diktatúra proletariátu. Čo tu máme dnes?
Anna Belousovová nikdy nebola z tých, čo by si v hodnotení politickej situácie dávali servítku pred ústa. Dnes si viac, ako kedykoľvek pred tým uvedomuje, že sa vystavuje možnosti perzekúcií, no ako na sociálnej sieti sama píše: "V tejto dobe mi... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Nenechajú to tak

„Vzhľadom k medializácii prípadov a poškodzovaniu nášho dobrého mena, začneme zverejňovať veci, ktoré doposiaľ neboli odprezentované. V najbližšom čase budeme určite opäť žiadať zadokumentovanie protiprávneho konania, v ktorom firma s pani Bagoňovou pokračuje,“ informoval Plusku Kuffa. 

Pohľad druhej strany

„Vnikol do kabíny vozu Gregor Kuffa, kde ma fyzicky napadol a rovnako s ním aj Štefan a potom sa pridal aj ďalší poslanec Filip. Gregor Kuffa ma priľahol, zvalil ma na sedadlo spolujazdca a držal ma pod krkom. A Štefan Kuffa sa nasunul ponad neho, začal mi krútiť nos a nadával mi do hajzlov, čo chcel pozabíjať deti,“ uviedol Ksiažek. Vraj sa im nepáčili jeho tvrdenia, že používajú mafiánske praktiky. Podľa neho Kuffovci pokračovali vo vyhrážkach a fyzickom násili.

J. Polaček kandiduje na primátora Košíc za koalíciu ôsmich strán
Súčasný primátor Košíc Jaroslav Polaček bude v jesenných komunálnych voľbách kandidátom ôsmich politických subjektov. Ku koalícii strán KDH, SaS, Sme rodina, Aliancia, NOVA a Strana rómskej koalície (SRK) sa pridali aj hnutie OĽANO a strana Dobrá... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Paragraf 363 

Otec a synovia Kuffovci sa obrátila na generálneho prokurátora. Požiadali ho, aby v ich prípade použil paragraf 363. GP však porušenie zákona zo strany polície a prokuratúry v Kežmarku nenašla. 

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik