Sankcie postihli aj údajnú Putinovu milenku
02 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Rozšírenie amerických sankcií zameraných na ruské elity postihne aj Alinu Kabajevovú, ktorú médiá označujú za dlhoročnú partnerku prezidenta Vladimira Putina. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Americké ministerstvo financií v utorok oznámilo, že vláda Kabajevovej zmrazila víza a na jej majetok uvalila ďalšie obmedzenia. V mladosti bola olympijskou gymnastkou a bývalou poslankyňou ruskej Štátnej dumy. Dnes je šéfkou štátnej mediálnej spoločnosti, ktorá podporuje inváziu Ruska na Ukrajine.

Na zavedenie sankcií proti Kabajevovej vyzývali aj kritici Kremľa a uväznený ruský obhajca ľudských práv Alexej Navaľnyj. Argumentovali, že jej spravodajské médium stojí v popredí tých, ktoré vykresľujú vyjadrovanie Západu o vojne ako dezinformačnú kampaň. Spojené kráľovstvo uvalilo sankcie na Kabajevovú v máji, Európska únia v júni.

Shutterstock | Alina Kabaeva

Zvláštne odôvodnenie

"Ilegálnou agresívnou vojnou Ruska trpia nevinní ľudia a Putinovi spojenci bohatnú a financujú si prepychový životný štýl," napísala vo vyhlásení ministerka financií Janet Yellenová. "Spojené štáty so spojencami budú pokračovať v blokovaní príjmov a prostriedkov využívaných na podporu nevyprovokovanej vojny na Ukrajine," dodala.

Stratila Čína tvár?
Stratiť tvár v Číne znamená hlboké poníženie. O človeku to svedčí, že nie je schopný dodržať slovo. Pelosiovej návšteva v Taiwane a čínska (ne)reakcia na ňu spôsobila, že svet si síce na chvíľku asi oddýchol od veľkého očakávania, no na druhej... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik