Remišová v tom má, ako vždy, jasno
01 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Podpredsedníčka vlády pre informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) na svojej stránke na Facebooku v nedeľu, 31. júla komentovala prebiehajúcu koaličnú krízu. Podľa nej je odchod uprostred extrémnej krízy zbabelý. 

(Ne)účinné sankcie?

"Európska únia a Slovensko ešte nikdy nestáli na pokraji takej obrovskej krízy ako stoja dnes. Reálne hrozí, že Rusko prestane dodávať do Európy plyn, čo spôsobí obrovský tlak na ceny, zvýšenie nákladov pre podniky a v kontexte celosvetovej inflácie ďalší rast cien," upozorňuje vo svojom statuse podpredsedníčka vlády pričom konštatuje, že koniec konfliktu na Ukrajine je v nedohľadne.

Otec Urbančok: Dvakrát rozvedená, schvaľujúca potraty a podporuje komunitu LGBTQ,... Toto je prezidentka katolíckej krajiny?!
Otca Ľubomíra Urbančoka poznáme mnohí, ako kňaza, ktorý sa aj cez sociálne médiá snaží osloviť hlavne mladých ľudí. O liberalizácii spoločnosti sa s ním rozprával šéfredaktor maďarského konzervatívneho portálu Visegrad Post, Ferencz Almássy. Okrem... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Eka Balašková

"Vladimír Putin je pripravený použiť ako zbraň proti nám práve dodávky plynu do Európy, napriek uzavretým dlhodobým zmluvám. Už táto jeseň a zima bude testom, či budeme v únii postupovať jednotne, alebo sa necháme vydierať Putinom a spoločný postup dostane trhliny, ako to vidíme v Maďarsku a možno v Taliansku. Práve v čase extrémnej krízy je nezodpovedné prehlbovať konflikty a nestabilitu," píše Remišová. Tu nachádza paralelu so Slovenskom a odchodmi z vlády. 

Najťažšie časy pred nami

Odchod jednej z koaličných strán považuje za síce pohodlné východisko, ktoré však Slovensku neprinesie žiaden bonus. Varuje: "Predčasné voľby by totiž prebiehali v čase vrcholiacej energetickej krízy v Európe a to prinesie katastrofálny výsledok. Slovensko sa stane obeťou hitparády falošných volebných sľubov." 

V tejto súvislosti sa obáva, že spoločenská diskusia sa odkloní od tém, akými sú reformy, alebo riešenia smerujúce k prosperite. Naopak, obáva sa, že Fico či Pellegrini, ktorých nazvala politickými klamármi, využijú energetickú krízu na to, že sa Slovensko vydá východným smerom.

Lebo SMER-SD...

"Ak si niekto z účastníkov konfliktu myslí, že sa rozbitím koalície dostane do učebníc politológie, tak mu dávam za pravdu, že sa to zrejme stane. A termín, ktorý bude najviac použitý v tomto kontexte bude "osobný, absurdný a malicherný spor". Podobne, ako bol absurdný aj dôvod rozbitia Radičovej vlády, ktorý si už polovica ľudí ani nepamätá. No čo si všetci pamätáme je to, akú mafianizáciu štátu prinieslo nasledujúcich 8 rokov Fica po páde Radičovej vlády," drží sa Remišová rétoriky, ktorá je vlastná tejto koalícii.

Peter Pellegrini: Aktivity koalície smerujú jedine k predčasným voľbám!
Predseda Hlasu-SD a poslanec NR SR Peter Pellegrini na svojej facebookovej stránke konštatuje, že: "Vládna koalícia nadobro stratila súdnosť a naozaj sa rozhodla venovať celé leto svojim vnútorným sporom namiesto okamžitej pomoci ľuďom."... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Obavy z návratu Fica

"Práve preto partneri musia urobiť všetko pre to, aby v čo najkratšom čase prestali traumatizovať spoločnosť a začali sa chovať ako vládne strany a nie ako partia urazených detí, po tom, čo sa na školskom výlete povadili," radí Remišová svojim koaličným partnerom a pripomína, že najmenšej koaličnej strane to nie je jedno: "Pretože výsledky a úsilie, ktoré sme posledné dva roky venovali očiste štátu, reformám a fungujúcim riešeniam, môžu byť znovu nenávratne stratené."

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik