Na hrane s Jaroslavom Naďom a Andrejom Dankom
11 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Dňa 10. marca 2022 sa uskutočnila na pôde televízie JOJ horúca diskusia medzi ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom a bývalým predsedom NR SR Andrejom Dankom. Odznela v politickej relácii Na hrane.

Téma dňa

Kľúčové témy relácie súviseli s aktuálnym vojnovým konfliktom konkrétne išlo o fyzickú ruskú agresiu na Ukrajine a kremeľskú propagandu na Slovensku. Účinkujúci relácie sa v názoroch diametrálne rozchádzali, mnohokrát neskrývali svoje výbušné reakcie, moderátorka Jana Krescanko Dibáková mala čo robiť, aby hostí krotila, no v jej prístupe strácame vyváženosť a objektivitu.

Vzťahy Rusko, Ukrajina a Slovensko

V úvode politickej diskusie Andrej Danko konštatoval, že Slovensko nesmie byť vtiahnuté do vojnového konfliktu na Ukrajine, preto rázne protestuje proti dodávke zbraní na Ukrajinu a príchodu vojsk NATO na Slovensko. Danko hovorí, že v pomoci pre Ukrajinu sa máme nechať inšpirovať maďarským premiérom Viktorom Orbánom, ktorý tam odmieta posielať muníciu, no utečencom pomáha, čo bývalý predseda parlamentu kvituje. Starostovia na východe Slovenska za stranu SNS utečencom z Ukrajiny podávajú pomocnú ruku po humanitárnej stránke.

Dankov diskusný protivník Jaroslav Naď konštatuje, že Rusko pácha obrovské zločiny, na Ukrajine vojská zničili nemocnice, školy, pripomína aj nezákonnú okupáciu Krymu zo strany Ruskej federácie v roku 2014, ktorú dosiahli aj cez ľudské mŕtvoly. Naď na hosťa neustále útočil hrubými invektívami typu: „Danko podľahol proruskej propagande“, „Danko klame, zavádza, je vojnový štváč, objíma sa s Lavrovom, ak ma na neho telefón, ako sa všade chváli, nech mu zavolá a dojedná mier“, „Petrovi Pellegrinimu sa líškate, no vzápätí mu vrážate nôž do chrbta.“

Andrej Danko tvrdí, že vojnu treba odsúdiť, podľa neho je veľmi ťažké pozerať sa na slovanské národy, ako sa lynčujú, volá jednoznačne po úspešnosti mierových rokovaní. Danko približuje verejnosti aj širšie okolnosti vojny na Ukrajine zo svojho pohľadu napr. vojna tam už trvá 8 rokov, ľudia už odvtedy trpia, dôležitú úlohu v nej zohral aj syn prezidenta USA Joe Bidena - Hunter, ktorý istý čas podnikal na Ukrajine a mal vplyv na významných ukrajinských oligarchov a pod. Jaroslav Naď mu pripomína, že sa konečne tejto vláde podarilo izolovať SIS, Vojenské spravodajstvo od Ruska. Zmieňuje sa aj o tom, ako sa Danko predošlej vláde vyhrážal: „Ak vyhostíme ruských špiónov, odídem z koalície.“ Andrej Danko tvrdí, že je vo svojich postojoch čitateľný, nemení názory ako aj časť opozície v súvislosti so schválením  prítomnosti vojakov na našom území, len preto, že na nich Denník N nedávno zaútočil kvôli financovaniu strany.  https://videoportal.joj.sk/na-hrane/epizoda/97217-na-hrane

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik