Vrany majú čo žrať, telefonát Ukrajinca s Rusom
10 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

„Po stromoch ti lietajú vnútornosti, vrany majú čo žrať“: do siete sa „pripojil“ rozhovor Ukrajinca s Rusom.Na internete sa objavil záznam rozhovoru Ukrajinca a Rusa, ktorí diskutovali o vojne na území našej krajiny. Píše ukrajinská agentúra Unian.

Európa nám dala silnú zbraň

"Sanya vieš, Európa nám nabalila takú zbraň, že keď pôjdeš hoci aj na tanku, tak jednoduchý Mikuláš z kríkov stlačí gombík a všetci ste preč. Chápeš? Pozri sa na horiace kolóny (ruskí okupanti - UNIAN). taká vec ako Bayraktar. Táto vec lieta vo výške 8 kilometrov 24 hodín. A len ticho zhadzuje bomby. A vaše vnútornosti lietajú po stromoch. Vrany majú čo jesť, "- povedal Ukrajinec svojmu priateľovi. z Ruska."

Ruský diplomat tvrdí, že útok na nemocnicu s pôrodnicou je "fake news"
Námestník ruského veľvyslanca pri OSN Dmitrij Poľanskij vo štvrtok uviedol, že správa o stredajšom ruskom útoku na nemocnicu s pôrodnicou v meste Mariupol je nepravdivá. Objekt podľa neho používali vojaci. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Budete jesť mach

"Čoskoro nebudeš mať nič. Zješ mach, ak ho nájdeš. Budú halušky s machom. Hovorím ti, utekaj niekam. Utekaj do lesa, sadni si tam. Dáš ťa sem," vyzval kamaráta Ukrajinec. utiecť z brannej povinnosti na Ukrajine.Rus zároveň poznamenal, že v Kaliningradskej oblasti ani nie sú normálne lesy, z ktorých by sa dalo ujsť. Boli sme úplne zablokovaní. Nemôžeme ani skočiť. Môžeme sa dostať len k Petrovi - 10 lietadiel a tri trajekty," - povedal Rus. Rus sa navyše priznal, že o jeho prepustení napísal správu, pretože sa mu nepáči, čo sa teraz deje."

Prestal fungovať prenos údajov z jadrových elektrární na Ukrajine
Prenos údajov z monitorovacích systémov inštalovaných v Záporožskej jadrovej elektrárni na Ukrajine prestal fungovať, oznámila v stredu Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE). TASR o tom informuje na základe správy agentúry... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik