Vpád ruskej armády do ukrajinského mesta Skadovsk
09 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Internetový spravodajský portál pravda.com sa zmieňuje o správe, ktorá súvisí s inváziou vojsk Ruskej federácie na územie Chersonu konkrétne do mesta Skadovsk. Udalosť sa odohrala dnes. 

Mesto Skadovsk dnes okupované Rusmi

Ruskí vojaci sa dostali aj do budovy, v ktorej zasadá mestská rada a navyše vytiahli z nej dôležité počítačové súbory. Napokon z mesta odišli, no okupujú ďalšie oblasti Chersonu.Obyvatelia mali zablokovaný prístup k pamätníku ukrajinského spisovateľa, dramatika Tarasa Ševčenka. Dnes si mimochodom pripomíname 208. výročie narodenia Tarasa Ševčenka. Obyvatelia mesta Skadovsk sa schádzali od rána pri jeho pamätníku. V tom čase začala do mesta prichádzať vojenská technika ozbrojených síl Ruskej federácie. Spolu s pokojnými demonštrantmi, ktorí tam stáli a ctili si veľkého Ševčenka ukrajinskými vlajkami, boli tam aj ruskí vojaci so zbraňami. Ruskí vojaci mali na autách zobrazený kontroverzný symbol "z." Uvedené informácie poskytol ukrajinským médiám starosta mesta Skadovsk Alexander Jakovlev.

Petr Pithart: Vojna medzi Ruskom a Ukrajinou skončí tragickou remízou
Bývalý predseda vlády Českej republiky Petr Pithart sa vyjadruje otvorene v rozhovore pre Českú televíziu, že vojna na Ukrajine potrvá veľmi dlho. Ani víťaz, ani porazený. Ukrajina má veľkú územnú rozlohu, no ruské vojská zatiaľ okupujú len... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | Emanuel Orban

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydenni