M. Žilinka: Ešte aj tragédiu Ukrajiny politicky zobchodujú vo svoj prospech
10 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Vojna na Ukrajine zúri už dva týždne a mierové rokovania zatiaľ viaznu. Niektoré európske krajiny už vedú trestné konanie pre vojnové zločiny a naša Generálna prokuratúra sa k nim pripojí.

Vyplynulo to z rozhovoru generálneho prokurátora M. Žilinku, ktorý poskytol televízii Ta3.

Odsúdil nielen inváziu

Generálny prokurátor bezprostredne po útoku na Ukrajinu tento čin Ruska odsúdil, niektorí stranícki lídri mu však vyčítajú, že nepovedal jasné nie spolupráci s ruskou GP. Maroš Žilinka to vyvracia: "Ihneď po invázii ruských vojsk na územie Ukrajiny sme oznámili generálnemu prokurátorovi RF, že program spolupráce medzi GP Ruskej federácie a Slovenskej republiky podpísaný v januári tohto roku zo strany Slovenskej republiky nebude napĺňaný." Hovorí M. Žilinka a ku straníckym lídrom dodáva: "Je to jednoznačné vyjadrenie a celkom dobre nechápem, ako niekomu nie je zrejmé, čo sa tým myslí. Našim rezortným partnerom sme jednoznačne vyjadrili našu vôľu nenaplniť program spolupráce."

Vojnové zločiny

Generálny prokurátor zdôraznil, že "nie je jednoduchou a každodennou záležitosťou". Pre tieto konania je dôležitá taká koordinácia, aby bolo možné použiť dôkazné prostriedky pred všetkými súdmi. 

V Mariupole zbombardovali pôrodnicu!
Na sociálnej sieti zástupcu náčelníka Národnej polície Ukrajiny Vjačeslava Abroskina sa objavila informácia, že ruské vojská zbombardovali pôrodnicu v Mariupole. Podľa jeho informácií sa tak stalo v stredu, v popoludňajších hodinách. Zhoríte v... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | Eka Balašková

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik