Ladislav Kamenický: Zachovajme si triezvy pohľad
09 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Sociálna sieť prináša stanovisko poslanca NRSR Ladislava Kamenického(SMER-SD) vzťahujúce sa k prerušeniu dodávok plynu a ropy z Ruska na naše územie. Prinášame krátky výsek názorov poslanca Kamenického, ktoré odzneli v spravodajskej televízii TA3.

Prežijeme bez ruského plynu a ropy ?

Poslanec NRSR, bývalý minister financií Ladislav Kamenický konštatuje na začiatku videa, že súčasná vláda neurobila žiadne opatrenia vo veci zmiernenia dopadov inflácie.

Kamenický vyslovil tvrdenia, ktoré štatisticky ozrejmujú situáciu súvisiacu s ekonomickým dopadom vojnového konfliktu na naše územie.

Citujeme: 

„V januári 2022 bola inflácia 8,5% a tu dokážem súhlasiť s tým, že to bude dvojciferná inflácia.“

„Pšenica o 100 % zdražela na trhoch, 30 % dodáva Rusko a Ukrajina. Rusko dodáva 40 % dusičnanu amónneho, ktorý je potrebný na výrobu umelých hnojív. Dusičnan amónny stúpol o 100 %.“

„100 tisíc kubíkov plynu zdraželo, z 2000 čo bol nedávny rekord, na 3000 dolárov. Barel ropy je na rekordných výškach.“

Súčasná vláda neprispieva k zlepšeniu životnej úrovne na Slovensku. „Vláda minula obrovské zdroje na hlúposti(napr. očkovacia lotéria, navýšenie obranného rozpočtu na zbrane a pod).“ Snahy lídrov európskych krajín vypnúť ruský plyn a ropu považuje Kamenický za šialené, nakoľko svojím konaním si strelia gól do vlastného kolena. Dodnes väčšina európskych jadrových elektrární ide na ruské palivo, uzavrel Kamenický.

L. Kamenický: Čo ide vláda robiť s nadchádzajúcou chudobou?
Ladislav Kamenický, ekonomický expert strany Smer-SD vo svojom statuse tvrdí, že "Ak niekto uvažuje o sankciách na ruský plyn, strieľa si do kolena". A tiež sa pýta, kde sú tu slovenské záujmy. Pragmatickosť namiesto emócií "Každá vojna je... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydenni