Ľuboš Blaha reaguje na OĽaNO: Chlapci, veď zívam!
07 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Ľuboš Blaha je jedným z tých, na ktorých zajtra ráno poslanci Stančík a Čekovský podajú trestné oznámenie. Chceli tak urobiť dnes, no generálna prokuratúra dnes neúraduje.

Osoby vystupujúce pod známymi menami

Poslanec Kristián Čekovský (OĽaNO) citoval niekoľko statusov a tvrdení "osôb, vystupujúcich pod menami" Ľuboš Blaha, Štefan Harabin a Martin Jakubec Tie podľa nich napĺňajú skutkovú podstatu trestných činov, ako je sabotáž, podnecovanie nenávisti a prejavy schvaľovania vojny na Ukrajine.

Problémový generálny prokurátor

Poslanec Andrej Stančík sa venoval hlavne osobe Maroša Žilinku, pričom poukázal na to, že GP takmer nekoná, aj keď výroky vyššie zmienených osôb musel zaregistrovať. Zároveň vyjadril vieru, že GP už oľutoval svoju návštevu osláv ruskej generálnej prokuratúry. Zdôraznil, že očakávali jeho konanie, nestalo sa tak a preto boli nútení podať trestné oznámenie oni. 

Zverejnený zoznam

Podľa poslancov Stančíka a Čekovského toto nemusí byť posledné trestné oznámenie, keďže niektoré spoločnosti už vytvorili zoznam proruských propagandistov, ktorí budú monitorovaní a ak bude treba, budú padať ďalšie trestné oznámenia.

Ako cestuje vojenská "pomoc"?
"Potrebujem muníciu, nie odvoz!" povedal podľa denníka SME prezident Ukrajiny V. Zelenskyj, keď sa ho snažili evakuovať z Kyjeva. Muníciu teda dodáva aj Slovensko. Akým spôsobom sa prepravuje? Informoval denník SME. 46 miliónov eur Presne taká... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Ľuboš Blaha reaguje

Jeho reakciu, ktorú publikoval na svojej sociálnej sieti, uvádzame bez úprav:

"Nejakí tajtrlíci z OĽaNO vraj na mňa dali trestné oznámenie za to, že šírim ruskú propagandu. A vraj ak ma Maroš Žilinka nebude stíhať, tak to je jasný dôkaz toho, že aj on je ruský agent. Do popuku. To je skoro rovnako vtipné, ako keď dal Dostál trestné oznámenie na ruského prezidenta Vladimíra Putina. Odvtedy Putina nikto nevidel, trasie sa doma v obývačke od strachu z nášho Ondra.

Oni fakt nevidia, akí sú smiešni? Niekedy, keď sa chcem dobre zasmiať, rozmýšľam, či si pustiť Fantozziho alebo tlačovky koaličných politikov. Prepáčte, ale jedno múdre príslovie hovorí - orol muchy nechytá. Nevšímajme si ich. Bzučia - a nech. Na mňa už liberálne mušky podali asi sto trestných oznámení, pretože sa nevedia zmieriť so slobodou slova a inými názormi. Už ma to ani nebaví komentovať - trochu kreativity, chlapci, veď zívam.

Zase vyhrám - ako vždy. Oháňajú sa demokraciou a ľudskými právami a v skutočnosti sa správajú ako učebnicoví fašisti. Nabudúce nech si pri týchto cirkusových predstaveniach aspoň dopredu skontrolujú, kedy má otvorené Generálna prokuratúra, lebo toto by nezbabrali ani Pat a Mat," koniec citátu reakcie Ľuboša Blahu

Archeológ: Novela stavebného zákona nesmie prejsť
Pamiatkové úrady sa podľa novely stavebného zákona majú zmeniť na stavebné. Archeológ Peter Bisták pre portál hnonline.sk povedal, že pamiatkári boli na konzultácie prizvaní až keď zákon prešiel prvým čítaním. Člen Archeologickej rady Podľa P.... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik