Vysoké ceny za pohonné hmoty? Budú ešte vyššie!
05 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Že po novom roku jazdíme draho, sme si už akosi zvykli. Neostáva nám iné, ako zvyknúť si aj na vyššie ceny všetkých tovarov a služieb, veď tie sa odvíjajú aj od cien pohonných hmôt.

Čaká nás však zdražovanie, ktoré bude doslova atakovať rekordy, upozorňuje televízia Ta3.

Rastú od začiatku roka 

Ceny benzínu vzrástli o sedem percent a nafty o osem percent, informuje reportáž v Ta3. V prepočte je to o cca 11 centov naviac za liter paliva. 

Prečo je to tak

Analytik Stanislav Pánis z J&T banky vysvetľuje, prečo je tomu tak: "Máme vysokú podinvestovanosť do ťažby a nových nálezísk ropy, ale rýchlo klesajú jej globálne zásoby" Zdražovaniu neprospieva ani situácia na Ukrajine. 

Pamätáte ceny z roku 2012?

Televízia Ta3 avizuje, že v najbližších dňoch sa ceny pohonných hmôt vyšplhajú do hodôt, ktoré atakovali v roku 2012. S. Pánis tvrdí, že v najbližších dňoch budú ceny palív až do 1,70 eura za liter benzínu a v prípade nafty by to malo byť až k 1,50 za liter.  

Ak prestaneme čerpať ropu z Ruska,

ceny palív by sa mohli podľa analytika vyšplhať až nad dve eurá za liter. 

Riskantný konvoj so slovenským veľvyslancom je už z Ukrajiny doma
Ako sme vás aj my informovali, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky evakuovalo naše veľvyslanectvo v Kyjeve. Konvoj so slovenským veľvyslancom včera prekročil naše hranice, informovala televízia... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik