Koridory musia fungovať - povedal Zelenskyj
05 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

Mestská rada Mariupolu uviedla, že ruské sily nedodržiavajú dohodnuté prímerie po celej dĺžke plánovanej trasy na evakuáciu civilistov. "My robíme všetko preto, aby dohoda fungovala," povedal pre agentúru Unian, prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Robíme všetko aby dohoda fungovala

Zároveň podotýka, „že sa uvidí, či je možné v procese rokovaní s ruskou stranou zájsť ďalej.“ Pokiaľ ide o humanitárne koridory, prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj zdôrazňuje, že Ukrajina robí všetko, čo je v jej silách, aby dohoda fungovala.

Orbán neočakáva ochranu zo strany NATO, pokiaľ sa krajina bude schopná brániť sama
Maďarský premiér Viktor Orbán neočakáva, že by jeho krajinu chránila Severoatlantická aliancia, pokiaľ Maďarsko bude pripravené brániť sa samo, píšu ceskenoviny.cz. Viktor Orbán to povedal v pravidelnom rozhovore na rozhlasovej stanici Kossuth... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Koridory musia fungovať už dnes

"Na rozhovoroch v Bielorusku sa skupiny dohodli na prvom kroku vrátiť aspoň jedno percento ľudstva z normálu do okolitých miest, ktoré sú ničené a zažívajú najhoršie dni. Humanitárne koridory musia fungovať už dnes. Mariupol a Volnovakha. Na zachraňovať ľudí. Ženy. , najmä deti, starých ľudí. Dávať jedlo a lieky tým, ktorí ostanú,“ povedal prezident.

Obráncovia musia zostať

Dodal, že pomoc je už na ceste. "Každý, kto potrebuje pomoc, by mal mať možnosť odísť," dodal Zelenskyj. Zároveň zdôraznil, „že všetci, ktorí dokážu brániť svoje mesto, musia pokračovať v boji. "Musíme. Pretože ak všetci odídu, tak koho mesto to bude?" -zdôraznila hlava štátu. "Robíme všetko, čo je v našich silách, aby dohoda fungovala. Toto je dnes jedna z hlavných úloh. Uvidíme, či sa nám podarí zájsť v procese rokovaní ďalej," povedal.

Opäť zasadne Bezpečnostná rada OSN
Bezpečnostná rada OSN v pondelok opäť absolvuje mimoriadne zasadnutie v súvislosti s inváziou ruských vojsk na Ukrajinu. V noci na sobotu o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na diplomatické zdroje. Po pondelkovom verejnom zasadnutí sa... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | TASR/DiZ

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik