Pruské: Obnova kláštora v mene dobra
04 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Viete, kde je obec Pruské? Je to malebná obec na strednom Považi. V tamojšom kláštore prežil značnú časť života aj slovenský spisovateľ Hugolín Gavlovič.

Čo je na tom zaujímavé? Františkáni a množstvo dobrých ľudí spojili svoje sily, aby jeho múry chránili tých, ktorí to momentálne potrebujú najviac.

História kláštora

Františkáni prišli do Pruského po roku 1640, kedy dostali od nového pána Vršatského hradu pozemok s tým, že obec treba rekatolizovať. V roku 2005 rehoľa Františkánov s obcou podpísala dohodu o revitalizácií objektu kláštora.

Z kláštora DSS

V časti kláštora fungoval domov sociálnych služieb, ktorý bol v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja. Kláštor sa za pomoci dobrovoľníkov zo širokého okolia však mení na úplne iný účel.

FB stránka rehole Františkánov / V týchto dňoch dostáva kláštor v Pruskom nové využitie

Čo v ňom teda bude

"Momentálne opustený a prázdny františkánsky kláštor sa s nasadením veriacich z Pruského i okolitých obcí, ale aj ochotných dobrovoľníkov z Beckova, Bošáce a Bratislavy pripravuje na prijatie ľudí z Ukrajiny. Dnes upratovanie, ďalšie dni zariaďovanie a následne bude potrebné zásobenie a prijatie nudznych ľudí z Ukrajiny," píše sa na sociálnej sieti rehole Františkánov. 

Robert Fico: V názoroch sa s vládou riadne rozchádzame
Majme úctu k mieru, majme úctu k sebe samým! Predseda strany Smer-SD Robert Fico zverejnil video, v ktorom konštatuje, že rozdielne názory nemôžu brániť v pevnom postoji. A to k čo najskoršom ukončení konfliktu na Ukrajine. "Na dôvody vojnového... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydenni