Rusko sa neštíti ničoho. Na Ukrajine na ich strane bojujú aj Čečenci
03 | 03 | 2022 I Gabriel Matta

Do vojny na Ukrajine sa zapojili aj čečenské oddiely vodcu R. Kadyrova. Podľa dostupných informácií by malo na území Ukrajiny operovať až 70 tisíc Čečencov.

Je všeobecne známe, že sú to vojaci, ktorí sa neštítia ničoho. Vyznačujú sa nebývalou krutosťou a neľudským zaobchádzaním so svojimi protivníkmi, kedy nerozlišujú, či ide o armádu, alebo civilné obyvateľstvo vrátane žien a detí. Pravdepodobne preto boli nasadení aj na Ukrajine – aby vyvolávali strach a hrôzu.

Čečenskí hrdlorezi sú súčasťou filozofie Islamského štátu, bez nich by ISIS nikdy nevznikol. A dnes bojuje toto moslimské vojsko na strane kresťanského Ruska, proti Ukrajincom. Toto absurdné spojenie a šialená snaha Putina dosiahnuť svoje za akúkoľvek cenu môže mať katastrofálne dôsledky nielen pre ukrajinský národ, kedy počet obetí nevinných civilistov môže rýchlo rásť, ale aj nás toto strach naháňajúce spojenie môže vyjsť draho. Islamský štát na našej východnej hranici si snáď neželá už naozaj nikto. Ale povolaním čečenskej armády do vojny na Ukrajine sa aj táto, donedávna isto absurdita, môže stať realitou.

Boris Kollár: Poškodenie vojenského pamätníka Slavín je cez čiaru
Poškodenie vojenského pamätníka Slavín v Bratislave, ktorý je aj pietnym miestom, je cez čiaru. Na sociálnej sieti to vyhlásil predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). "Vyjadriť názor, nesúhlas, no prosím, ale hnusne poškodiť... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Islamisti z Čečenska, ktorí sa kvôli nenásytnosti ruského prezidenta nebezpečne približujú do Európy, predstavujú útok na naše kresťanské hodnoty, na všetko, čo civilizované európske národy vyznávajú. Toto je potrebné si uvedomiť, pozrieť sa otvorene a objektívne na to, akými prostriedkami sa rozhodlo Rusko bojovať, nezakrývať si oči pred tým, s kým je schopné sa spolčiť. Skutočne majú byť Putinovými spojencami v kresťanskej Európe moslimskí Čečenci? Vidia toto tí, ktorí ešte aj dnes stále ospravedlňujú vpád Ruska na Ukrajinu?    

V kontexte uvedeného je zarážajúce sledovať nekritické proruské vyjadrenia mnohých predstaviteľov Republiky a ĽSNS, ktorí sa tak hrdo hlásia ku kresťanstvu a v parlamente ostentatívne nosia na hrudi kríž. Je absurdné a smutné zároveň, že vo svojej „zadubenosti“, velebení Putina a opájania sa panslavistickou myšlienkou veľkého slovanského štátu nerozpoznali (alebo nechcú rozpoznať?) ďalšie nebezpečenstvo, ktoré nám ako dôsledok tohto mimoriadne nešťastného vojenského konfliktu hrozí. To nie sú „len“ ekonomické následky a utečenecká kríza. Naozaj si títo politici nevidia ďalej od nosa, aby pochopili, že tu ide o ohrozenie slobody a kresťanských hodnôt ako takých v celej Európe? Naozaj chcú mať za našou východnou hranicou Islamský štát?

Nemusíme vo všetkom spolu súhlasiť. Nemusíme si všetci myslieť to isté, mať na veci rovnaký názor. Ale nemožno mať tiež klapky na očiach a nevidieť veci v širších súvislostiach. Tento prístup nás môže totiž stáť naozaj veľa a doplatíme naň úplne všetci.

Boris Kollár sa vyjadril k situácii na Ukrajine
Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) ubezpečil svoj ukrajinský náprotivok Ruslana Stefančuka, že Ukrajina má plnú podporu Slovenska pri prístupových rokovaniach do Európskej únie. Urobil tak počas telefonátu s ním v stredu... Čítať ďalej
02 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR