Batthyany končí s herectvom aj so Slovenskom: Nedá sa tu žiť!
03 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

V tejto krajine sa už nedá žiť! Herec a zabávač Peter Batthyany (55) odchádza zo Slovenska. Pre denník Nový Čas otvorene priznáva, že ako umelca ho pandémia zrazila na kolená. Kam sa chystá?

Batthyany, ktorý roky hviezdil na televíznych obrazovkách v seriáloch Mafstory či Profesionáli, už dlhšie žiadnu výraznejšiu úlohu nedostal. A vo svojej situácii už nevidí iné východisko. Na Slovensko nezanevrel, ale podľa jeho slov sa v tejto krajine už nedá žiť.

Politici podľa neho ľuďom nič neuľahčujú. Koronakríza ho finančne zrazila na kolená a teraz sa snaží pozviechať: „Keby nebolo kamarátov, tak, otvorene poviem, neprežijem,“ povedal úprimne pre Nový Čas.

 

Peter tak zo Slovenska odchádza. Chce sa usadiť v zahraničí a začať od úplného začiatku. K hereckému chlebíčku sa nateraz neplánuje vrátiť.

Vyšetrila sa medializovaná komunikácia komentátora RTVS Merčiaka
Medializovaná komunikácia komentátora RTVS Marcela Merčiaka pri vysielaní zo zimných olympijských hier (ZOH) v Pekingu bola dôsledkom jednorazového zlyhania. Na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS to zdôraznil generálny riaditeľ verejnoprávneho média... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Kam odchádza?

Rozhodol sa ísť za morom, konkrétne do Chorvátska. Jeho plány nezmenila ani prebiehajúca vojna na Ukrajine: „Keď vojna príde, príde na všetkých. To nie je otázka len Ukrajiny,“ zhodnotil Batthyany.

Počas korony zažíval ťažké časy, keď bol bez príjmu. A nájsť si inú prácu sa podľa neho ľahšie hovorí, ako robí. 

„Niekto povie choď robiť. Skúste lekárovi povedať, nech ide hádzať omietku, alebo architektovi, nech ide operovať, veď je voľné miesto. Teraz to vidím ako jeden chaos. Nie veľký, len trošku. Spoločnosť sa brutálne rozdeľuje. Najprv kvôli nejakým vakcínam, Ukrajine, a čo ešte príde? Kto bude komu oporou? Nezanevrel som na Slovensko, ale niečo tu nesedí,“ zhodnotil herec.

„Neopúšťam to tu navždy, ale na starobu tam možno zostanem. Pri mori to bude lepšie aj pre moju dcéru a vnučku. Každý má obavy a strach. Keby k čomukoľvek došlo, tam je človek aspoň pri mori,“ siahol zabávač po čiernom humore.

Ako sa tam bude živiť, však bližšie nekonkretizoval.

Riaditeľ telerozhlasu Jaroslav Rezník vyvodil personálny postih
Spravodajstvo o napadnutí Ukrajiny Ruskom prišlo v televíznom vysielaní RTVS s oneskorením nielen v porovnaní s rozhlasovým spravodajstvom verejnoprávneho médiá, ale i reportovaním ostatných televízií. Na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS to priznal... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik