Ukrajinci budú mať v Bratislave bezplatnú prímestskú autobusovú dopravu
26 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Obyvatelia Ukrajiny budú mať na území kraja bezplatnú prímestskú autobusovú dopravu! Oznámil to na sociálnej sieti šéf bratislavského VÚC Juraj Droba. Bude to platiť aj pre tých Ukrajincov, ktorí tu už roky pracujú?

Bratislavská župa je pripravená našim susedom pomôcť viacerými spôsobmi. S okamžitou platnosťou ponúkame obyvateľom Ukrajiny na území kraja bezplatnú dopravu v prímestských autobusoch, píše v statuse Droba.

Stačí sa preukázať pasom alebo OP

"Pripájame sa tak k iniciatíve Ministerstva dopravy SR, ktorá im pomôže znížiť náklady na život v cudzej krajine. Verím, že sa rýchlo rozšíri na celé územie Slovenska," vysvetľuje župan.

Ďalej vie kraj poskytnúť dočasné ubytovanie a sprostredkovať humanitárnu a finančnú pomoc. "Prosím, vyjadrime obyvateľom Ukrajiny solidaritu spoločne. Každý v rámci svojich možností," uzavrel Droba.

Na otázku pod statusom, či to bude platiť aj pre tých Ukrajincov ktorí tu už roky pracujú, odpovedal: "Samozrejme. Pre všetkých. Je to gesto solidarity."

Lengvarský pripravuje nemocnice na prílev utečencov pred vojnou
Ide o nemocnice, ktoré sú najbližšie k ukrajinskej hranici, informuje denník Pravda. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský reaguje na situáciu na Ukrajine. Podľa jeho slov v našich nemocniciach je spolu 31-tisíc lôžok v rámci rozšíreného... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.