Ruské letecké spoločnosti sa nad Európu nedostanú
26 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Poľsko, Česká republika a Bulharsko informovali ruské letecké spoločnosti o zákaze letov v Európskom vzdušnom priestore. Informuje spavodajský server Izvestija iz.ru.
 
Vzdušný priestor Bulharska, Poľska a Českej republiky je pre ruské letecké spoločnosti uzavretý. RIA Novosti. Informoval zdroj blízky jednému z dopravcov Ruskej federácie.

"Bulharsko, Poľsko a Česká republika poslali NOTAM (oznámenie - pozn. red.) o uzavretí vzdušného priestoru," uviedol hovorca agentúry.

Podľa Gazeta.Ru tieto tri štáty zaviedli od 24. februára obmedzenia letov vo vzdušnom priestore pre ruské lietadlá.

Britský premiér Boris Johnson zároveň oznámil, že Spojené kráľovstvo zakáže lety Aeroflotu pristávať v ich krajine. Federálna agentúra pre leteckú dopravu v reakcii na to uviedla, že Ruská federácia obmedzí lety britských lietadiel nad svojím územím, vrátane tranzitných letov.

25. februára bolo oznámené, že Aeroflot pozastavuje všetky lety do Londýna a Dublinu do 23. mája.

Ukrajina mobilizuje svoje sily: Príde Slovensko o ďalších lekárov?
Minimálne desať z ukrajinských lekárov pôsobiacich na Slovensku sa už muselo pre konflikt na Ukrajine vrátiť domov a nastúpiť do vojenskej služby. Celkovo ich na Slovensku pôsobí viac ako 500. Informoval Trend. Podľa Slovenskej komory lekárov je... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Ján Papuga