Ukrajina trhá rodiny, mužov a deti posiela bojovať - PROSÍM, zastavte to
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Zastavte to, potrebujem kričať. Ktokoľvek, ale TOTO zastavte! Preboha, ľudia, neprizerajme sa trhaniu rodín, posielaniu mužov civilistov do zeleného na front. Nemôžeme ako civilizované bytosti dopustiť, aby matkám odoberali 16 ročných synov! Veď to robil Hitler!

Nech sa postaví čestne niekde na nejaké pole Zelenskij s Putinom a nech si tam dávajú do držiek, kým jeden z nich nepadne, ale toto nie!

""Bojím sa. Bolí ma srdce," hovorí Ukrajinka Mariana z Bratislavy. Jej syn mal prísť vo štvrtok na Slovensko. Už nepríde. Má viac ako 16 rokov a má sa hlásiť v kasárňach. Mariana sa bojí povedať svoje priezvisko, lebo jej bývalý manžel pracoval v ukrajinských bezpečnostných službách." Dovoľujem si citovať portál domov. sme. sk.

Je to strašne a strašne neľudské

Až do tohoto momentu som sa snažil byť ako novinár nad týmto konfiktom. Ale už nemôžem, aj ja som IBA človek! Priznávam sa, neviem, čo mám ako novinár proti tomu spraviť. netuším. Nie som "novinár", ktorý vie všetko na objednávku a hneď! Nie som politik. Nikdy som ním nechcel byť. Ale politikov máme na to, aby niečo takéto nedopustili!

Robte niečo do...

Áno, v tejto chvíli mi je jedno, že som vulgárny. raz dávno, pred tridsiatimi rokmi som robil reportáž z kúpaliska vo chvíli, keď záchranári z vody vytiahli tiež asi 16 ročného chlapca. Robili čo mohli, no on im v "mojom"ô živom vstupe do vysielania umrel. Toho obrazu sa do smrti nezbavím. A teraz ako novinár sledujem informácie, kde ide o životy tisícov takých chlapcov. a politici iba dristajú. ukazujú nové obleky v televíznych štúdiách, robia sa múdri a ho.. z toho.

Nemôžem byť tich, kričím a plačem

Zastavte to. Kým sa dá. Prvý raz prosím túto našu slovenskú vládu na kolenách - robte, čo sa dá, ao tí záchranári! Nekecajte, konajte. Otvorte zelenú hranicu, ja neviem čo sprvte, ae neprizeraje sa na trhanie ropdín a vytváranie nového "hitlerjugend".

My, muži sme slabí, ženy, prosím, pomôžte

My môžeme rozhodovať, riešiť, písať. Ženy, matky, sestry, vy prosím konajte. Prosím vás, za nás, slabých mužov! protestujte, odporujte, kričte! ja neviem čo, ale toto nie. Nie druhému Hitlerjugend za jeden život!

PROSÍM  - za deti a matky na Ukrajine! Nemôžem už byť ticho. Nemôžeme!