Mohol by Putin použiť OTCA všetkých bômb? Daily Mail píše, že ÁNO!
26 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Západ varuje Rusov, pred použitím termobarickej zbrane, ktorá vyparuje telá a drví vnútorné orgány! Tento "otec všetkých bômb" naozaj naháňa strach. Zatiaľ však túto správu prinášajú iba britské Daily Mail.

Rusko by mohlo použiť superzbrane, ktoré vyparujú telá a drvia vnútorné orgány, ak sa ich útok na Ukrajinu zasekne, varovali v piatok večer podľa denníka západní predstavitelia.

Vysokovýkonné termobarické zbrane

Obávajú sa, že Vladimir Putin by sa mohol uchýliť k vysokovýkonným termobarickým zbraniam – nazývaným „otec všetkých bômb“, keďže statoční Ukrajinci odolávajú jeho pokusom o ovládnutie Kyjeva.

Termobarické zbrane – známe aj ako vákuové bomby – sú vysokovýkonné výbušniny, ktoré ako súčasť explózie využívajú samotnú atmosféru. Patria medzi najsilnejšie nejadrové zbrane, aké boli kedy vyvinuté.

Termobarická bomba, ktorú USA zhodili na Taliban v Afganistane v roku 2017, vážila 21 600 libier a zanechala po výbuchu šesť stôp nad zemou kráter široký viac ako 300 metrov. 

Rusko varuje severské krajiny: Nechcite vyvolať vážnu reakciu Moskvy!
Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová varovala Fínsko aj Švédsko, že ak sa pokúsia vstúpiť do NATO, budú čeliť „vážnym vojenským a politickým následkom“. Zacharová dnes popoludní vystúpila na tlačovej konferencii v... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Diana Zaťková