Dni dráždenia medveďa už sa minuli
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

"Môže Západ ešte prísť k rozumu, alebo žiadny rozum nemá?" Pýta sa v komentári na webe prvnizpravy.cz americký publicista Paul Craig Roberts.

"Kremeľ uznal ruské územia, Leninom včlenené do Ukrajiny, za nezávislé štáty, a dal ukrajincom ultimatum na ukončenie útokov na donbaských Rusov, ktorí na týchto územiach žijú. A ruským ozbrojeným silám bol vydaný rozkaz, aby na uvedených územiach, ktorými sú územia Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky, zabezpečili mier." Píše P.C.Roberts.

Nanešťastie tomu málochápaví Ukrajinci nevenovali pozornosť a rovnako sa zachovali aj hlupáci vo Washingtone. Útoky na Donbas neustali a podľa niektorých správ naopak nabrali na sile. Nuž a ak si na Ukrajinskej strane mysleli, že Rusko požiada o ďalšie kolo nekonečných rozhovorov a rokovaní, poučili sa o čomsi odlišnom. Prezident Putin začal operáciu vedúcu k „demilitarizácii a denacifikácii Ukrajiny“.

Keďže sa z lživého spravodajstva západných médií nemožno nič faktického dozvedieť, pokúsim sa vám povedať, čo sa deje

"Pokiaľ  nateraz môžem čokoľvek povedať, potom len to, že ruské pozemné jednotky do sporu zatiaľ nezasiahli, a to dokonca ani nie v uvedených dvoch ľudových republikách. S použitím presných zbraní vyradila ruská armáda z prevádzky ukrajinské vojenské infraštruktúrne zariadenia, protivzdušnú obranu, vojenské letiská a letectvo. Putin oznámil, že na ukrajinských vojakov, ktorí zložia zbrane, nebude jeho armáda útočiť. TASS oznámil, že „ukrajinské jednotky vo veľkých počtoch opúšťajú svoje pozície a na mieste zanechávajú svoje zbrane“. Jasne sa tak ukazuje, že ukrajinskí vojaci majú viac rozumu, než ich vodcovia."

Západ sa prekonáva v obviňovaní

"Západ samozrejme vykrikuje svoje impotentné obviňovanie, ale príval jeho mediálnych klamstiev nebude mať na výsledok akcie žiadny vplyv. Ak totiž západný svet má ešte nejakých inteligentných vodcov - čo by tak asi mohli k nastálej situácii povedať? Povedali by, že dni dráždenia medveďa minuli. Ako už nejaký čas píšem, miera znesiteľnosti západných klamstiev, podvodov, urážok a provokácií na adresu Ruska už dávno prekonala medze aj tej najtrpelivejšej znesiteľnosti. Takže odteraz: keď Rusko západným predstaviteľom niečo povie, mali by títo nastražiť uši."

Už by raz bolo dobre uveriť tomu, čo hovorí Moskva

"Putin povedal, že Rusko nedovolí Ukrajine vyvíjať nukleárne zbrane, a povedal tiež, že Rusko nebude tolerovať USA a NATO základne na svojich hraniciach. USA a NATO by urobili dobre, keby tomu uverili.

USA a Nemecko vyhlásili, že na miesto krízy svoje vojenské jednotky nevyšlú. Nádejné to znamenie, že sa rozum predsa len môže ešte Západu vrátiť .

Guardian: Západ historicky zlyhal! Čo môže vlastne urobiť proti ruskej invázii?
Okamžité možnosti sa zdajú obmedzené a plné rizika, ale ak chce Putin menšie NATO, môže nakoniec skončiť s väčším, konštatuje v analýze redaktor Guardianu Patrick Wintour. Po tom, čo generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg opísal situáciu... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

__________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.