Cestujete vlakom? Mali by ste spozornieť!
24 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSSK) totiž od nedele, 27. februára, mení cestovný poriadok vo vnútroštátnej, ale aj v medzinárodnej železničnej doprave.

Upozornil na to ich hovorca, Tomáš Kováč s tým, že táto zmena býva pravidelne koncom februára a v júni.

Plánované obnovenie vedenia všetkých InterCity (IC) vlakov

Vlaky IC 44 a IC 45 budú aj naďalej vedené na plnej trase Košice – Bratislava – Viedeň a späť v zmysle platného grafikonu verejnej dopravy realizované nebude a to z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie. ŽSSK však plánuj jeho termín včas ohlásiť.

K. Lovaš: Záchrana pred človekom
"Ľudstvo, ktoré sa pyšní vedeckým a intelektuálnym pokrokom, zaostáva v otázkach mieru. Namiesto toho je majstrom vo vedení vojen a to nás zahanbuje," cituje K. Lovaš slová pápeža Františka. Tie boli málokedy v histórii také aktuálne, ako... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pozor na skorší odchod autovlaku z Humenného

5. a 6. apríla je plánovaná výluka v ŽST Poprad a teda nočný vlak R614 z Humenného cez Košice do Bratislavy bude nakládka na autovozeň v ŽST Humenné presunutá na čas od 19.40 h – 19.50 h. Vlak R 615 v opačnom smere z Bratislavy cez Košice do Humenného bude vedený bez zmeny.

Rekonštrukcia hlavnej trate pokračuje

a kvôli výlukám sa budú meniť aj časové polohy niektorých vlakov. Týka sa to úseku Púchov - Považská Bystrica, ale aj regionálneho expresu z Chynorian o 7.15 h a do Topoľčian má doraziť o 7.26 h. Časové polohy sú upravované minimálne.

Modernizuje sa aj uzol v Žiline

a na základe požiadavky ŽSR príde k zmenám na linke Žilina – Liptovský Mikuláš – Štrba. Zrušený bude napríklad osobný vlak s odchodom zo Žiliny o 9.25 h a príchodom do Vrútok o 9.50 h. Osobný vlak štartujúci z Vrútok o 9.50 h smerujúci do Žiliny, kam má doraziť o 10.18 h, zasa bude premávať denne, pripomínajú železničiari.

Zmeny v regiónoch

Z dôvodu optimalizácie ponuky bude premávať osobný vlak z Čadce o 5.44 h smerom na Zwardoň v Poľsku, kam má príchod o 6.23 h, častejšie na úseku Čadca – Skalité. Po novom bude v celom úseku vedený denne, kým doposiaľ išiel v sobotu, nedeľu a vo sviatok. Naopak, vlak Martin 20.06 h – Vrútky 20.14 h bude zrušený z dôvodu slabej vyťaženosti.

Poauny nastávajú aj pri niektorých vlakoc Bratislava - Dunajská Streda - Komárno, Kúty - Brodské, či Banská Bystrica - Zvolen, oznamujú železničiari..

Kým politici sa h(ľ)adajú, Cirkev vie, že jej povinnosťou je pomoc
Slovenská katolícka charita (SKCH) a Pomoc trpiacej cirkvi (ACN) sú organizácie, ktoré už dlhodobo pomáhajú v rôznych vojnou, či živlami postihnutých častiach sveta. Preto je len prirodzené, že okamžite reagujú aj na situáciu na Ukrajine.... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

_________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.