Parlamenty samozvaných DĽR a LĽR ratifikovali zmluvy o priateľstve
22 | 02 | 2022 I Ivan Mihale

Ľudová rada samozvanej Luhanskej ľudovej republiky v utorok ratifikovala Zmluvu o priateľstve, spolupráci a vzájomnej pomoci medzi LĽR a Ruskou federáciou, uviedol korešpondent interfaxu z Luhanska. Rozhodnutie o ratifikácii dokumentu parlamentom LPR bolo prijaté jednomyseľne. Informovala o tom agentúra Interfax.

Parlament Doneckej ľudovej republiky v utorok jednomyseľne ratifikoval zmluvu o priateľstve a spolupráci s Ruskou federáciou, informovala agentúra Interfax.

V predvečer ruského prezidenta Vladimira Putina podpísal dekrét uznávajúci nezávislosť samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky a nariadil ozbrojeným silám Ruskej federácie vykonávať mierové funkcie v DĽR a LĽR.

Do Štátnej dumy predložil aj návrhy zákonov o ratifikácii zmlúv o priateľstve, spolupráci a vzájomnej pomoci medzi Ruskom a Doneckou a Luhanskou ľudovou republikou. Očakáva sa, že tieto zmluvy nadobudnú platnosť dňom výmeny ratifikačných listín.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí sa vyjadrilo k možnosti umiestnenia ruských základní do DĽR a LĽR

Nehovorilo sa o rozmiestnení ruských vojenských základní v DĽR a LĽR, ale ak to bude nutné, Rusko "urobí všetko, čo je potrebné", povedal námestník ruského ministra zahraničných vecí Andrej Rudenko.

"Zmluva stanovuje zámer zmluvných strán spolupracovať v oblasti zahraničnej politiky, pri ochrane suverenity, územnej celistvosti a zaisťovaní bezpečnosti, a to aj vzájomnou poskytovaním potrebnej pomoci vrátane vojenskej pomoci, ako aj poskytnutím práva na budovanie, využívanie a zlepšovanie vojenskej infraštruktúry a vojenských základní na ich území," povedal Rudenko.

Andor Šándor odhadol dĺžku prípadnej vojny na Ukrajine a vplyv použitia jadrových zbraní
Britský premiér Boris Johnson je presvedčený, že Rusko chystá najväčšiu vojnu v Európe od roku 1945 a chce obkľúčiť ukrajinské hlavné mesto Kyjev. Uviedol to v rozhovore pre BBC. Napätie na Ukrajine za posledné dni výrazne stúplo. Západné krajiny... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.