Primátor Holiča: Odíďte, zmiznite, vypadnite!
20 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Zdenko Čambal, primátor mesta Holíč a podpredseda SNS na svojom profile na sociálnej sieti zavesil mimoriadne ostré hodnotenie súčasnej vlády. Uviedol ho symbolickým názvom: Desať rán egyptských.

Pre Slovensko je podľa Čambala jedenástou biblickou ranou OĽaNO. „Politický mor a žaba na prameni. Krupobitie zlých rozhodnutí, tma a krvavé účtovanie. Pandémia a svetový rekord v úmrtnosti. Zadlžovanie štátu a energetická kríza. Vypínanie svetiel a mráz v bytoch. Hrozba vojny a rast cien potravín. Zrúcanie sociálneho a dôchodkového systému.

Pellegrini by očakával Kolíkovej odchod z funkcie, čo na to ministerka?
Nezaradený poslanec parlamentu a šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini by očakával odchod ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej z funkcie po tom, čo jej neprešli v Národnej rade (NR) SR tri zo štyroch reformných zákonov súdnej mapy. Návrh na jej... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Núdzový stav a popieranie demokracie. Opovrhovanie občanmi a ich právom na referendum. Cudzí vojaci na našom území. Porušenie zvrchovanosti a rozbitie spoločnosti. Médiá v zahraničných rukách a manipulácia spravodajstva. Školstvo na kolenách a horibilné ceny bývania,“ vymenúva slovenské rany od súčasnej vlády Čambal.

Negatívne zasahujú aj do samospráv

Navyše spôsobili kultúrnu genocídu, keď sa musíme v kúte hanbiť za každý prejav vlastenectva a národného uvedomenia. Mávame na hraniciach cudzím vojskám. Tou hranicou je vlastizrada.

Táto vláda podľa Čambala negatívne zasahuje aj do samospráv: „Po čistkách v štátnej správe sa vláda snaží zastrašiť samosprávy. Zdeptať ľudí, ktorí bývajú v obciach a mestách. Oni z centra určia, aké pamätné tabule môžeme mať a čo sa v našich katastroch bude stavať. Aká vojenská základňa a ktorého štátu tam bude stáť. Milostivo nám prideľujú dotácie, ale to sa mýlia. Tie peniaze sú krvopotne naškriabané z našich daní.“

Protesty na dennom poriadku

Na Slovensku sa rozmáhajú štrajky a protesty: štrajk autodopravcov, štrajk poľnohospodárov, nespokojnosť vo vysokom školstve, vypínanie osvetlenia na národných kultúrnych pamiatkach...

„Slovenky a Slováci, občania, ešte vám nestačilo? Poslanci NR SR by mali slúžiť Slovensku a nie sa rozťahovať po regiónoch ako metastázy smrteľného ochorenia. (...) Prikazovať, čo si máme myslieť a čo nie. OĽaNO. (...) Klesli ste z 25 % na 7 %. Nie ste schopní sebareflexie. Odíďte! Zmiznite! Prestaňte škodiť! Chceme návrat zdravého rozumu,“ píše na záver Čambal.

V utorok pokračuje schôdza, na ktorej chce opozícia odvolať R. Mikulca
Poslanci Národnej rady (NR) SR budú v utorok (22. 2.) pokračovať v schôdzi, na ktorej chce opozícia odvolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie. Do diskusie je prihlásených ešte 15 rečníkov písomne. Schôdza sa začala už v piatok (18.... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.