Nenažraný miliardár Gates stále nemá dosť a veští novú pandémiu
20 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Miliardár Gates zrejme stále nemá dosť , veští a možno aj dúfa, že po kovide príde niečo nové. Povedal v rozhovore pre CNBC, že riziká závažného ochorenia spôsobeného covid-19 sa „dramaticky znížili“, no ďalšia pandémia je z jeho pohľadu takmer istá. Píše cz24.news.

Hurá príde nová pandémia.

„Budeme mať ďalšiu pandémiu. Nabudúce to bude iný patogén,“ povedal Gates prorocky. Dva roky po pandémii koronavírusu Gates oznámil, že najhoršie účinky pominuli, keďže obrovské časti globálnej populácie získali určitú úroveň imunity. Jeho závažnosť sa tiež znížila s najnovším variantom omikron.

Zelenskyj navrhol Putinovi stretnutie. Chce odvrátiť hroziacu inváziu
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navrhol v sobotu stretnutie šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi, aby tak odvrátil hrozbu ruskej invázie na Ukrajinu. Informovala o tom agentúra AFP. Nevie, o čo Putinovi ide "Neviem, o čo ruskému... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | DiZ/TASR

Očkovanie už nie je potrebné

Gates priznal, že na mnohých miestach to bolo spôsobené samotným vírusom, ktorý vytvára určitú úroveň imunity. Samotný vírus podľa neho pri získaní kolektívnej imunity vo svetovej populácii zohral významnejšiu úlohu ako vakcíny. Na dosiahnutie cieľa Svetovej zdravotníckej organizácie WHO, ktorým je zaočkovať 70 % svetovej populácie do polovice roku 2022, je už „príliš neskoro“.  V súčasnosti 61,9 % svetovej populácie dostalo aspoň jednu dávku vakcíny proti Covid-19.

Covid je vybavený, treba pripraviť nové vakcíny

Gates tak isto zdôraznil, že svet by mal v budúcnosti napredovať rýchlejšie vo vývoji a distribúcii vakcín a vyzval vlády, aby investovali už teraz. Miliardár v minulosti do výroby vakcín (nielen proti covidu) investoval veľké sumy peňazí, čo mu aj prinieslo nemalé zisky. „Nabudúce by sme sa mali pokúsiť urobiť to rýchlejšie. Namiesto dvoch rokov by sme mali zareagovať najneskôr do šiestich mesiacov,“ povedal Gates a dodal, že to umožnia štandardizované platformy vrátane technológie mRNA.

Čo je za náhlym ochrnutím známej moderátorky?
Česká moderátorka Štěpánka Decastelo v ostatných dňoch náhle ochrnula a tak ostala doslova bezvládna na nemocničnom lôžku. Lekári však vedia, čo je za tým a fanúšikovia sa o ňu obávajú. Trvá to už dlhší čas Známa moderátorka sa už dlhšie trápi... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.