Na čo siahne, to sa nepodarí. Ustojí Kolíková tvrdú kritiku?
20 | 02 | 2022 I Ivan Mihale

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková bola dnes terčom mnohých útokov. Kritiku jej adresovali nielen opoziční poslanci ale aj koaliční kolegovia. V neposlednom rade si vyslúžila ostrú kritiku aj so strany rezortu, konkrétne od sudkyne Kosovej. Reakcia ministerky? Drží sa kresla zubami- nechtami.

Výzva sudkyne

Bývalá členka Súdnej rady SR a sudkyňa Marcela Kosová vyzýva ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, aby v súvislosti s jej osobou neklamala verejnosť a poslancov parlamentu. "Opakovane v médiách aj na pôde parlamentu uviedla, že aj ja tvrdím, že sudcov je dosť, respektíve som mala povedať, že je predpoklad, že ich nebude treba viac. Nikdy som nič také nepovedala, ani osobne pani ministerke, ani verejne," zdôraznila Kosová pre TASR.

Výzva od koaličného kolegu

"Ministerka nemá jediný patent na to, ako má justícia vyzerať. Bude sa musieť naučiť robiť kompromisy. Ak sa to nenaučí a ak naďalej bude týmto štýlom presadzovať súdnu mapu, tak si osobne myslím, že súdna mapa neprejde a tým pádom jej bude vyjadrená nedôvera," povedal Gyimesi. Pochybuje o jej vyjednávacích schopnostiach, nie však o jej arogancii. Podčiarkol, že koalícia nikdy nepovedala, že súdna mapa neprejde, ale že neprejde v jej predloženej podobe. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12, poslanec Národnej rady (NR) SR za OĽANO György Gyimesi

Kritika od šéfa najsilnejšej opozičnej strany

Na sociálne sieti dnes P. Pellegrini zverejnil: "Dodnes nevyvrátila podozrenia Igora Matoviča, ktorý jej povedal: „Mária, ty si ten podvod spáchala“. Ľudsky zlyhala pri smrti generála Lučanského. Politicky zlyhala, keď preskočila z jednej strany do druhej a zastáva svoj post v rozpore s koaličnou zmluvou. Odborne zlyhala, pretože ju nechcú sudcovia, advokáti, nikto. A teraz jej neprešla jej kľúčová reforma, súdna mapa. A Mária Kolíková sa napriek tomu drží svojho kresla zubami nechtami."

R. Sulík: Odchod Sme rodina z koalície ZATIAĽ nie je na stole
Hosťami Michala Kovačiča v relácii Na telo boli minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a nezaradený poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD) Okrem rastu cien, vnútorných bojov v koalícií rozoberali aj hrozbu vojny na Ukrajine. Hrozba vojny na... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.