Smrtiaci útok žraloka
18 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

K útoku prišlo neďaleko pláže Little Bay na výchdnom okraji Sydney v Austrálii. Bola to prvá obeť žraloka od roku 1963. Podľa agentúry AFP predátor zaútočil na skúseného plavca a inštruktora potápania tridsať päť ročného Brita Simona Nellista, informoval Nový čas.

Bleskový útok

Svedkovia počuli krik a špliechanie vody. „Potom sme už len videli ako žralok trhá telo na kusy. Všade bola krv.“ Povedal pre austrálsku televíziu miestny rybár. Žralok meral približne štyri metre a plavca si zrejme pomýlil s tuleňom.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/16/z-mori-uz-nezautocia-rusi-nastupuju-video

Pláže uzavreli

V okolí Sydney uzavreli trinásť pláži, zrušili nedeľné plavecké preteky, na ktoré nebohý Brit práve trénoval a žraloka ľudožrúta sa snažia chytiť. Používajú najmodernejšiu techniku, „od dronov až po takzvané inteligentné bóje, ktoré sa používajú na odchyt žralokov v blízkosti pláži.“ Uviedla podľa Nového času agentúra AFP.

A fašiangy budú!
Fašiangy v kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice nebudú tento rok vo zvyčajnej forme, radnica však napriek tomu symbolickú tradíciu zachová. TASR o tom informovala Barbora Zajačková z mestského úradu. Mesto Trenčianske Teplice sa podľa nej... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.