Pozor! Obmedzenia pri tankovaní v Maďarsku
18 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Slovenskí vodiči, ktorí žijú pri našich južných hraniciach začali hojne využívať nákup lacnejších pohonných hmôt u našich susedov.

Rozdiel 20 centov na liter

To je pre mnohých Slovákov dostatočná motivácia a tak sa konali doslova nájazdy na Maďarské pumpy. To sa miestnym znepáčilo a preto urobili rázny krok. Ako napísal denník Népszava obmedzili predaj paliva na približne sto pumpách v blízkosti našich hraníc. "Zakázali tu predaj do kanistrov a môžete natankovať do nádrže iba desať litrov a niekde to je tak, že plnú nádrž môže načerpať iba šesť vozidiel za deň," informoval Nový čas. 

OS: Americkí vojaci sa v týchto dňoch presúvajú na cvičenie Saber Strike
Cez Slovensko sa v týchto dňoch presúva približne 2000 príslušníkov amerických ozbrojených síl spolu s asi 600 kusmi bojovej a zabezpečovacej techniky. Ich cieľom je vojenské cvičenie Saber Strike 22, ktoré sa uskutoční od 1. do 14. marca v... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Problémom boli kanistre

Slováci začali vo veľkom nakupovať do viacerých kanistrov desiatky litrov a pritom regulované ceny ktoré zaviedla maďarská vláda majú pomôcť hlavne domácim.

Porušovali zákon

Podľa nášho zákona môžete na územie Slovenska doviesť maximálne 10 litrov pohonných hmôt v bandaske, ak máte viac musíte zaplatiť spotrebnú daň. Ak tak neurobíte hrozí vám podľa informácií, ktoré priniesol Nový čas, pokuta od 30 do 16000 eur.

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.