Na šéfa pamiatkarov sú dvaja kandidáti
18 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Do tretieho, finálového kola výberu nového generálneho riaditeľa Pamiatkového úradu (PÚ) SR majú možnosť postúpiť dvaja kandidáti, ktorí predložili kompletné prihlášky - Pavol Ižvolt a Radoslav Ragač.

Informuje o tom Ministerstvo kultúry (MK) SR oznamujúce zároveň, že vypočutie kandidátov sa uskutoční vo štvrtok 24. februára.

V tento deň sa uskutoční najskôr neverejné vypočutie uchádzačov pred sedemčlennou odbornou hodnotiacou komisiou. "Zoznam uchádzačov, ktorí postúpia do ďalšieho, verejného kola, bude úplný, ak sa na tom zhodne nadpolovičná väčšina členov poradného orgánu," oznamuje rezort s tým, že verejné vypočutie sa uskutoční v rovnaký deň.

Verejnosť, ktorá môže takisto klásť kandidátom otázky, bude môcť sledovať vypočutie prostredníctvom online prenosu na facebookovej stránke alebo na YouTube na kanáli ministerstva kultúry. "Osobná účasť verejnosti na verejnom vypočutí sa bude riadiť podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) pre hromadné podujatia," dodáva rezort.

V súčasnosti je až do výsledku procesu verejného vypočutia  poverený riadením PÚ Radoslav Ragač.

Zvolen má poradňu pre ľudí ohrozených exekúciou
Poradenskú pomoc pre ľudí ohrozených exekúciami bude poskytovať nová bezplatná dlhová poradňa, ktorú Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR otvorilo v piatok vo Zvolene. Od januára tohto roku ide v poradí už o trinástu dlhovú... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.