Kto má na svedomí „epidémiu násilia?“
17 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Americký prezident Joe Biden obviňuje výrobcov zbraní z „epidémie násilia“. Hovorí o potrebe finančne reagovať na výrobcov zbraní, ak nezmenia svoje obchodné praktiky, píše ria.ru.

Majú dve možnosti

„Spoločne môžeme odovzdať odkaz výrobcom a predajcom zbraní: môžu buď zmeniť svoj obchodný model tak, aby sa stali súčasťou boja proti násiliu so zbraňami, alebo budú čeliť finančnej zodpovednosti," – povedal americký prezident Joe Biden vo vyhlásení po urovnaní sporu v predsúdnom konaní s príbuznými obetí streľby v škole v USA.

Špehovali ruské lode
Fregaty NATO sa pokúšali robiť prieskum lodí ruského námorníctva počas manévrov v Stredozemnom mori, informovala ria.ru. Fregety Severoatlantickej aliancie sa snažili „elektronicky preskúmať“ ruské lode počas plánovaných cvičenia zoskupenia... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Masaker

Predsúdne konanie sa týkalo rodín piatich detí a štyroch dospelých zabitých v decembri 2012 na základnej škole v Newtown, Connecticut: 20-ročný muž zabil 26 ľudí, 20 z nich boli deti vo veku 6-7 rokov, pred útokom na školu zločinec zastrelil svoju matku. Keď  polícia dorazili na miesto, muž spáchal samovraždu.

Rodiny obetí podali v roku 2015 žalobu. Uviedli, že spoločnosť by nemala predávať nebezpečné zbrane. Páchateľ použil poloautomatickú pušku, ktorej predaj bol následne vo viacerých štátoch zakázaný.

Do 24 hodín sa musíte vrátiť!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval poslancov Najvyššej rady, ktorí odišli do zahraničia, aby sa do 24 hodín vrátili do krajiny, informuje ria.ru. „Vo svojom mene by som ich chcel vyzvať, aby sa do 24 hodín vrátili do krajiny. Myslím... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Volá na zodpovednosť výrobcov a distribútorov zbraní

Prezident Biden vo vyhlásení uviedol, že dosiahnutie dohody o odškodnení nezmaže bolesť rodičov, ktorí stratili deti, ale „treba podniknúť kroky, aby sa výrobcovia zodpovedali za výrobu vojnových zbraní a ich nezodpovednú distribúciu“.

Od začiatku roka došlo k 49 masovým streľbám v 23 štátoch USA, dodáva ria.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Kŕmenie dezinformáciami
Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo za dezinformácie vyhlásenia britskej ministerky zahraničia Liz Trussovej, že Rusko „napadne“ Ukrajinu „pod falošnou vlajkou“, informuje ria.ru. Ide o dezinformácie „Toto je kŕmenie týchto... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.