Zneužili ste masku slušnosti, aby ste sa dostali k moci
12 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

"Tí, ktorí sa dnes trasú, podliehajú hystérii alebo dokonca navrhujú zvolanie Bezpečnostnej rady štátu, lebo sa cítia byť ohrození „nenávistnými prejavmi opozície“, nemajú najmenšie právo moralizovať." Píše na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

"Boli to oni, kto vniesol do tejto spoločnosti nenávisť, pred ktorou som varoval. Boli to oni, kto pohŕdal obyčajnými ľuďmi a nazývali ich luzou, dezolátmi, lúzrami, barbarmi, opicami, kto po nich vyvreskoval, aby sa vysťahovali do Ruska."

"Politici prejavovali absolútny dešpekt k názorom ich oponentov, nedokázali rozlišovať medzi demokraticky zmýšľajúcimi ľuďmi a fašistami, neprejavili ani záujem o diskusiu so zástupcami tých, ktorých bola podľa prieskumu verejnej mienky jasná väčšina."

A médiá?

"Tie mlčali alebo ich v tom podporovali. Bol to Martin Šimečka, ktorý ako posledný úbožiak o protestujúcich namyslene napísal, že tuposť tej luzy je z úplne iného sveta, než v akom žije on. Bol to Peter Schutz, ktorý sa vyhrážal odporcom očkovania, že budú kvičať ako svine na bitúnku. Bol to Arpád Soltész, ktorý sa s vykrútenou hubou (ako zloduch z béčkovej bondovky) vyjadruje o oponentoch, že sú to lúzri a ľutuje, že revolúcia bola nežná a nezavesila niekoho na kandeláber."

"A takéto učebnicovo protofašistické uvažovanie médiá nekomentujú, hoci práve ono je pôvodcom súčasnej situácie, kedy rastie medzi ľuďmi hnev, pocit, že boli oklamaní a kedy sa dávno vyprázdnil význam slov sloboda, demokracia, slušnosť, ktoré vládnuca politická a mediálna moc absolútne zdiskreditovala." Pripomína docent Chmelár.

Ovocie hnevu

"Americký spisovateľ John Steinbeck vo svojom slávnom románe Ovocie hnevu píše o ľuďoch, ktorí nenávideli, pretože sa báli. Stále veria v lepší život, ale zakaždým nachádzajú iba to isté peklo, ktoré opustili. Je strašne pokrytecké hnevať sa na zrkadlo alebo na ovocie, ktoré ste vypestovali. Toto je vaše ovocie hnevu."

"Vy ste do tejto spoločnosti zasiali nenávisť. Zneužili ste masku slušnosti, aby ste sa dostali k moci, a potom sa správali k ľuďom horšie ako ktokoľvek pred vami. Neopovažujte sa dnes moralizovať. Nemáte na to právo. Každý by mal začať od seba. Ak sa rozhodnete poctivo hľadať cestu z tohto bahna, v ktorom sme všetci uviazli, som otvorený všetkým úprimným pokusom o spoločenský zmier. Ale nehrajte sa na nevinné obete. V spore o to, kam sme sa dostali, niet nevinných." Píše v statuse na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

Boja sa, sú nervózni a volajú po lynči
Po tom, čo bol Ľubošovi Blahovi včera večer (11.02.2022) zablokovaný jeho účet na sociálnej sieti, poskytol redakcii Hlavný denník nasledujúci rozhovor. Ubezpečujeme čitateľov, že náš web nikto nezablokuje. V takýchto rozhovoroch budeme... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

_______________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.