Troch obvinených v kauze Dobytkár prepustili na slobodu
11 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Najvyšší súd (NS) SR prepustil tento týždeň na slobodu troch obvinených v kauze Dobytkár. Ide o výkonného riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Ľubomíra P., podnikateľa Petra K. a právnika Milana K. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

Senát NS potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu, ktorým boli obvinení prepustení z väzby na slobodu, uviedla Važanová.
Obvinenia v kauze Dobytkár sa týkajú korupčnej trestnej činnosti v PPA. V skupine osôb stíhaných z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti je aj nitriansky podnikateľ Norbert B., bývalý šéf PPA Juraj K., finančník Martin K., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K.

Súdny proces v tejto kauze sa začne na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, 25. februára.

Opozičné strany za stíhaním Norberta Bödöra vidia politické dôvody
Prepustenie podnikateľa Norberta B. z väzby na základe rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS) SR považujú strany Smer-SD a Hlas-SD za dôkaz o zneužívaní orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Za jeho stíhaním vidia politické dôvody. Norbert B. je... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.