Pomätenci, šialenci, hlupáci a vrece zemiakov
10 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Nie som priaznivcom maďarskej zahraničnej politiky, ale nemôžem si postoje jej predstaviteľov nevážiť. "Maďarsko neprijme vojakov NATO, lebo maďarská armáda je pripravená garantovať bezpečnosť krajiny". Vyhlásil minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. "Na území Maďarska už sú prítomní vojaci NATO a sú to vojaci maďarskej armády." Dodal zrozumiteľne a jasne. A najmä chlapsky a charakterne, národne hrdo.

Nie som a nikdy som nebol priaznivcom súčasnej slovenskej zahraničnej politiky, ale nemôžem inak, ako naozaj už len konštatovať, že mi je z nej už na vracanie. Či už z úrovne vlády a rezortu diplomacie, alebo z prezidentského paláca. Je podlá, podlízavá, bezcharakterná a národ a jeho záujmy má - viete kde.

Je mi skutočne na vracanie z toho, čo včera predviedla tá nesvojprávna dáma z pionierskeho paláca. Doslova kričala, pošlite mi to z parlamentu rýchlym kuriérom, podpíšem okamžite. Dokonalejšie by bolo už len to, ak by na ten zdrap papiera, rušiaci akúkoľvek národnú hrdosť a - áno, teraz to slovo použijem - svojstojnosť - čakala podupkávajúc na vrátnici parlamentu a medzitým si ešte od vzrušenia aj cvrkla. Čo by sa jej bolo stalo, ak by aspoň divadlo na slušnosť a ohľaduplnosť voči občanom svojej krajiny zahrala a vnímavo by tú dohodu nechala tak zo dva týždne ležať na stole a až potom k nej pripojiť svoj podpis zrady? O jedno vyznamenanie menej? O jedny šaty menej? O jeden výlet do sveta menej? Pre mňa odteraz nemám prezidentku, iba ak arogantného ignoranta, zneužívajúceho svoje dočasné postavenie. A kašľajúceho na štát, národ, na Slovenskú republiku. Pajáca v paláci. Pečiatku bez svojprávnosti.

Ján Čarnogurský pozýva

"Zuzana Čaputová podpísala vojenskú dohodu s USA po jej schválení parlamentom expresne rýchlo. Šéf americkej diplomacie Blinken „nám“ už na Twitteri gratuloval. Nič sa nedeje, bojujeme ďalej! O 16:00 hod. sa zídeme na Hviezdoslavovom námestí. Príďte dať najavo svoj postoj k oplotenej ambasáde! Na demonštrácii bude možné podpísať petíciu za vypísanie referenda na zrušenie vojenskej zmluvy s USA." píše na webe srspol.sk bývalý slovenský predseda vlády. Dodám iba, že si ho dovolím opraviť - príďte k plotu ambasády USA, kým nás naša stupídna plagiátorská moc na čele s ignorantskou hlavou štátu neoplotí všetkých s ňou nesúhlasiacich na našom Slovensku!

Robiť si z úst konečník je politika?

Koľkí poslanci sa vyjadrovali, že zmluvu nepodporia a koľkí z tých istých za ňu hlasovali? Nie je to téma pre generálneho prokurátora, aby inicioval vyšetrovanie vo veci podplácania, manipulovania pri hlasovaní, neslobodného hlasovania, nátlaku, ale aj nedodržania verejného prísľubu? Ak občan, politik, poslanec niečo verejne prisľúbi a koná inak, dopustil sa skutku porušenia verejného prísľubu. Tu už je každý tak hlúpy a slepý a nevšímavý, že ani to mu neprekáža? Koľko peňazí pretieklo v procese schvaľovania tejto zmluvy v parlamente? Odkiaľ, komu, ako? Neznepokojujú nikoho tieto otázky? Koľko vydierania a sľubov v podobe protislužieb tie toky peňazí sprevádzalo? Toto sú bojovníci proti korupcii? Veď to už nie je ani na smiech! Občanov Slovenska vystavili tej najdesivejšej hrozbe - hrozbe vojny.

Dokedy bude toto trpieť väčšina menšine?

Naozaj sa treba pýtať, dokedy si takto necháme špiniť na hlavu, na štát, na národ, na našu vlastnú bezpečnosť, na verejnú mienku, zo strany zopár duševne narušených a nesvojprávnych nespratníkov? Biľak zo Štrougalom iba ticho závidia. Minister vojny Čepička bol inteligentný demokrat v porovnaní s tým, čo tu predvádza jeden z jeho nástupcov vo funkcii. A keď už som pri tom Čepičkovi - ja odmietam byť "čiernym barónom" Slovenska v treťom tisícročí! Neviem, ako ostatní, ja nie!!!

ň

Chmelár: Toto už nie je studená občianska vojna, Slovensko je na barikádach!
Dve tváre Slovenska! Kým Petra Vlhová obdarovala Slovensko radosťou, 79 zradcov darovalo Slovensko cudzím záujmom. Toto skonštatoval vo svojom statuse na sociálnej sieti historik, publicista a politológ Eduard Chmelár. Nie tie hulákajúce skupinky... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

_______________________

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.