Pozor na podvodníkov! Vymysleli nové klamstvá
09 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Polícia opätovne upozorňuje na podvodné telefonáty, prostredníctvom ktorých sa páchatelia snažia dostať k osobným informáciám a údajom. V reakcii na množstvo podobných prípadov, ktoré polícia evidovala minulý týždeň, o tom informuje na sociálnej sieti.

"Podvodníci si tentoraz vymysleli nové klamstvá, ktorými sa snažili vylákať od vás buď peniaze alebo vaše osobné údaje. V utorkových (8. 2.) telefonátoch prevládala najmä 'legenda' volajúceho policajta, ktorý upozorňoval poškodených na to, že sú v ohrození života a prídu o majetok," priblížili policajti s tým, že následne podvodník žiadal, aby mu uviedli ich adresu bydliska, zoznam šperkov či výšku hotovosti, ktoré majú doma.

V tejto súvislosti polícia opätovne upozornila na podvodné telefonáty neznámych osôb vydávajúcich sa za bankárov, lekárov alebo policajtov. "Zároveň pripomíname, aby ste pri predaji tovaru na bazároch nezadávali údaje o platobnej karte do falošných aplikácií," doplnili.

Rázne slová Maroša Žilinku k ministrovi obrany
Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmieta vťahovanie jeho osoby a prokuratúry ako nezávislej inštitúcie do politického boja. Uviedol to v reakcii na slová ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) o tom, že Žilinka začal politickú kampaň a že sa... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.