Sudkyňa M. Kosová to už nevydržala
07 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Sudkyňa bratislavského krajského súdu Marcela Kosová sa v pondelok vzdala členstva v Súdnej rade SR. TASR to potvrdila s odôvodnením, že ide o reakciu na viaceré kroky, ktoré sa v poslednom čase v Súdnej rade SR a justícii diali. Upozornil na to Denník N.

"Za ostatný rok a pol sa diali viaceré veci a rôzne výstupy, či už Súdnej rady, ako aj jej predsedu, a nadobudla som pocit, že moja snaha o fungovanie justície bez deštrukčných zásahov sa ukazuje ako nemožná," povedala pre TASR Kosová.
Vyhlásila, že nad týmto krokom uvažovala dlhší čas. "Snažila som sa aktívne reprezentovať sudcov, v režime mandátu, keď ma 611 sudcov zvolilo za členku Súdnej rady."

Na jar sa majú uskutočniť voľby piatich členov Súdnej rady SR z radov sudcov.

Sudkyňa Jelinková kritizuje ministerku Kolíkovú
Sudkyňa Dana Jelinková na portáli Pravda zverejnila blog, v ktorom súdnu mapu rezortu ministerstva spravodlivosti., ktorému šéfuje Mária Kolíková. Jelinková nešetrí kritikou a o verzii súdnej mapy s poetickým názvom " Od Tatier k Dunaju," hovorí... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.