Igor Heger zas vyrypuje
06 | 02 | 2022 I TA SR/ Ivan Brožík

Premiér: "Generálny prokurátor by mal dať najavo nesúhlas, že ho využíva opozícia" Najnovšie zas nabrýzgal Eduard Heger na generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Informuje TA SR

Geenerálny prokurátor SR Maroš Žilinka by mal dať verejne najavo, že nesúhlasí s tým, aby ho opoziční politici využívali v bezohľadnom politickom zápase. V odpovedi na otvorený list generálneho prokurátora to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO).

Premiér zároveň zdôraznil, že svoje tvrdenie o tom, že opoziční politici zneužívajú osobu generálneho prokurátora v mocenskom zápase so snahou pokračovať v deštrukcii právneho štátu, opiera o fakty. "Netvrdím, že sa v tomto zápase osobne angažujete a chcem zároveň aj veriť, že Vám je to rovnako nepríjemné. V takom prípade by však veci určite prospelo, keby ste to dali aj verejne najavo a vyzvali ich, aby sa Vašou osobou nezaštiťovali," napísal Žilinkovi premiér.

Politický nátlak na prokurátora

"Generálneho prokurátora Heger zároveň požiadal, aby prehodnotil svoj postoj k k spornému paragrafu 363 Trestného zákona tak, "aby sme spoločne našli také riešenie tohto problému, ktoré prispeje k posilneniu právnych istôt občanov na Slovensku".

Heger nič nepochopil

Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa v otvorenom liste adresovanom predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi (OĽANO) dôrazne ohradil voči tvrdeniam, že je štítom v rukách opozície. Opakované vyjadrenia šéfa kabinetu považuje za nenáležité a argumentačne nepodložené. Odmieta, aby bola prokuratúra a prokurátori zaťahovaní prostredníctvom vyjadrení politikov do politického boja. Hegera žiada o odbornú, vecnú a konštruktívnu diskusiu.

Volebný podvod prezidentky
"V žiadnom prípade by som takúto zmluvu nepodpísala", tvrdí v predvolebnom videu prezidentka Zuzana Čaputová. Čo viac dodať? koho máme na čele štátu? Kto tú zmluvu pretláča? "Tak toto je bomba! Prichytená pri klamstve!" Píše na sociálnej sieti... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

___________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.