Dáte to dnes bez?
06 | 02 | 2022 I Ivan Brožík
Svetový deň bez mobilu je práve dnes. Naozaj ho neustále musíme mať pri sebe?

Svetový deň bez mobilu vznikol z iniciatívy francúzskeho spisovateľa Phila Marsoa, ktorý ako prvý napísal knihu o mobile - Tueur de portable sans mobil apparent. 

Phil Marso rozhodne nechce odstrániť mobil zo života človeka. Napokon, tento prostriedok modernej komunikácie sa preňho stal inšpiračným zdrojom na napísanie kníh. Sú to humorne ladené prieskumy o všetkých aspektoch mobilného telefónu na človeka - správaní, zdravotných dosahoch a podobne.

Nie, nie je to boj proti mobilom

Neskôr ponúkol knižky v podobe krátkych textových správ. Marso je proti nepriateľskému ťaženiu proti mobilom. Jednoducho chce, aby sa jeho občianska iniciatíva rozšírila na celospoločenskú diskusiu o tom, ako mobil mení život jedinca, jeho komunikačných partnerov a ako sa to v spoločnosti prejavuje.

V roku 2010 v rozhovore pre regionálnu webovú stránku nordeclair.fr povedal, že "čoraz viac ľudí má mobil alebo smartfón, (...) čo podľa mňa odľudšťuje vzťahy".

(Paradox - ani jeden príspevok na HD by bez mobilu nevznikol.)

Naďov flašinet
Drzosť a samoľúba arogancia ministra obrany Jaroslava Naďa dosahuje až po prvé prstence Jupitera. Posúďte sami z jeho statusu na sociálnej sieti. "Pre expertov na medzinárodné právo, obranu či diplomatov je to jasné: žiadne základne, jadrové... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

__________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

 

 

 

 

 

 

 

V tento deň by si ľudia mali vypnúť mobilné telefóny, aby sa zamysleli nad zmenami života pod vplyvom tohto komunikačného prostriedku a s cieľom uvedomenia si skutočných hodnôt života. Prvýkrát sa tento deň oslavoval v roku 2001 a prvé ročníky boli populárne najmä v krajinách ako Kanada, Španielsko, Francúzsko, Belgicko, Švajčiarsko a Fínsko.