Diviaky utekali pred električkou. Alebo na ňu?  
05 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Menšia svorka diviakov sa prechádzala po električkovej trati v Bratislave. Video ôsmich diviakov zverejnil obyvateľ Bratislavy. Bratislava má už dlhodobo problém s premnoženými diviakmi. 

Diviaky sú v okolí Karlovej Vsi premnožené hlavne z dôvodu absencie prirodzeného predátora. Karlovská samospráva sa týmto problémom zaoberá. „Pri tomto počte je zver nevyspytateľná a nebezpečná, preto buďte pri strete s ňou opatrní. Povolenia na odlov premnožených diviakov vydáva okresný úrad. Mestské lesy majú odlov plánovaný priebežne až do konca tohto roka,“ uviedla ešte v lete minulého roka karlovská samospráva.

St. Ľubovňa: V rámci obnovy tretieho nádvoria chcú vytvoriť aj sokoliarsky dvor
V rámci obnovy tretieho nádvoria Ľubovnianskeho hradu chcú vytvoriť aj sokoliarsky dvor. Riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík pre TASR potvrdil, že sokoliarom chcú vytvoriť zázemie a zároveň odprezentovať verejnosti remeslo, ktoré nedávno... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Problém s premnoženými diviakmi však nemá len Bratislava. Aj v neďalekom Pezinku musia obyvatelia mesta riešiť situáciu premnoženej divej zvery. Jej nadmerný výskyt zaregistrovali aj v blízkosti domov a bytoviek. Loviť diviaky je však možné iba v poľovných revíroch, nie priamo v meste.  

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.