Proamerické médiá budú chcieť zastaviť Fica. Aj za cenu dezinformácií
04 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Mladý sociálny demokrat Igor Melicher na svojom facebookovom profile poukázal na to, ako prozápadné médiá ovplyvňujú politiku na Slovensku. Už sa im podarilo položiť Mečiarovu vládu a tretiu Ficovu vládu. Neočakávane vzrastajúci vplyv strany Smer - SD budú chcieť tiež zastaviť.

Článok má titulok: Slovenský mediálny mainstream je toxický už od 90. rokov, do ktorých chce Slovensko zase postupne dostať.

Médiá chcú podľa Melichera prebudiť takzvanú „stratégiu Mečiar“. Martin Šimečka, šéf redakčnej rady Denníka N, na jednom zo svojich verejných vystúpení povedal, že G. Soros je jeho priateľ a bez jeho peňazí by sa nikdy nepodarilo obchádzať celé Slovensko a povaliť tak Mečiara a jeho vládu.

Poslancom OĽANO sa vyhrážali pre dohodu s USA
Poslancom Národnej rady (NR) SR z klubu OĽANO sa vyhrážali v súvislosti s obrannou dohodou s USA. Dostať mali obálku s nábojom a výhražným textom. Potvrdil to predseda klubu Michal Šipoš. Polícia to podľa jeho slov prevzala a bude sa prípadom... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Tieto časy zrodili „toxickú mentalitu“ slovenského mediálneho priestoru. Tá sa začala prejavovať v šírení nenávisti, polarizácii spoločnosti, rozdeľovaniu ľudí a v zmene serióznej žurnalistiky na mediálno-politický aktivizmus. To pretrváva podľa Melichera dodnes.

Už sme zažili, čo dokáže proamerická pravica

Princíp počas vlády Mečiara bol jednoduchý: intenzívne hádzať „kýble špiny“. Po páde Mečiara sa k moci dostal Dzurinda. A dôsledky poznáme. Privatizácia národného majetku, kauza Gorila, odsúhlasenie preletu bombardérov NATO, ktoré zbombardovali Belehrad a zabili množstvo nevinných Srbov, vyslanie vojakov do Iraku, aby sa podieľali na ropnom dobrodružstve USA, ktoré si ospravedlňovali prítomnosťou chemických zbraní v Iraku. Tie sa nenašli. Lož o nich šíril najmä denník SME.

Po Dzurindovi sa dostal k moci Robert Fico, ktorého popularita sa odrazila v štyroch vyhratých parlamentných voľbách a tiež v tom, že bol trikrát premiérom. Pre „toxický mainstream“ a proatlantické kruhy začal byť Fico nebezpečný, mal vlastné názory, vedel sa postaviť za Slovensko a presadzovať jeho národné záujmy, čo sa napokon prejavilo v stiahnutí vojakov z Iraku, pomoci Ukrajine v plynovej kríze, zablokovaní kvót na prerozdeľovanie migrantov na celoeurópskej úrovni a hlavne v tom, že Ficova vláda odmietla podpísať vojenskú dohodu s USA, ktorú dnes táto vláda na čele s prezidentkou prijala.

Kaviareň je škodiaca sekta
"Kaviareň je sekta. Slovensku škodí." Stručne, jasne a výstižne - Juraj Draxler na socálnej sieti. "Kaviareň sú neurotici s potrebou do nejakej inej skupiny ľudí sa povýšenecky navážať." "Spoločnosť sa často vie utriasť tak, že nielen znesie, ale... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Vláda napojená na USA

V roku 2018 sa rozbehla snaha o povalenie Fica. Za záhadných okolností zomrel novinár, čo vyústilo v extrémne rýchle a profesionálne zorganizovanie masových protestov, ktorých hlavnými tvárami boli v podstate deti. Fico bol donútený k odchodu. Vláda fungovala ďalej  do roku 2020.

K moci sa dostalo OĽaNO, ktoré je plné ľudí napojených na štátny rozpočet USA cez rôzne inštitúty, nadácie, agentov amerických firiem a americkej armády. V paláci kryje chrbát vláde prezidentka, ktorá vyšla z rovnakých prowashingtonských kruhov. Američania dosiahli svoje. Zmluva je podpísaná, vojaci USA budú mať na Slovensku nadštandardné postavenie, zrejme tu vznikne aj plnohodnotná základňa.

T. Taraba: Kto riadi Zuzanu Čaputovú? Výzva!
Poslanec NRSR Tomáš Taraba (Život - NS) položil legitímne otázky v súvislosti s informáciou, že prezidentke napísal prejav o Ukrajine a Rusku poslanec Progresívneho Slovenska. Podľa neho to vyvoláva mnohé nejasnosti a vyzýva Čaputovú, aby dala... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Fico sa vracia, začína sa liať špina

"Stalo sa však niečo s čím sa nepočítalo. Fico sa vracia naspäť do čela rebríčkov. Prowashingtonské kruhy vedia, že Fico môže zmeniť nastavený kurz a od zmluvy odstúpiť. Preto sa opäť prebúdza „toxický mainstream“, ktorý pomaly oživuje „stratégiu Mečiar“. Začnú označovať Fica za toho, kto chce vyviesť Slovensko z EÚ a NATO, budú ho označovať za toho, kto opäť uvrhne Slovensko do medzinárodnej izolácie a spôsobí, že sa naši spojenci a partneri otočia k Slovensku chrbtom. Budú v spoločnosti šíriť ďalšie dezinformácie, klamstvá, strach, nenávisť a obavy.  

Spustenie stratégie Mečiar už môžeme vidieť aj dnes. Denník N, Denník SME, Aktuality.sk začínajú spájať v jednej vete slová Fico a Mečiar. Keď píšu o Ficovi, snažia sa kontext dostať do 90. rokov. Heger dokonca otvorene hovorí o tom, že Fico chce vyviesť Slovensko z EÚ a NATO. Nezáleží im na tom, že šíria dezinformácie a lži. Je to pre nich jednoducho súčasť manuálu a propagandy, ktorá sa má odraziť v udržaní pri moci," končí Melicher svoj príspevok.

Bekmatov: Toto je proamerická sekta
Proti zmluve s USA protestujú snáď už aj štyri kandelábre z piatich, o obyvateľstve nehovoriac, no minister Naď je na ceste do USA, aby mu podpísal a pani prezidentka sa cíti urazená tým, že ju národ má za americkú agentku. Artur Bekmatov,... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.