Papalášizmus tejto vlády fackuje Slovákov! Matovič opäť porušil opatrenia
04 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Bohorovný minister financií Igor Matovič opäť porušil vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva, podľa ktorej je povinné prekrytie horných dýchacích ciest v interiéri. Opäť tým ukázal, že on môže, hoci hystericky vykrikuje po občanoch, že nedodržiavajú opatrenia. V stredu, 26. 1., počas tlačovej konferencie na Úrade vlády SR nemal respirátor FFP2. Informáciu priniesli Noviny TV JOJ.

Úrad verejného zdravotníctva dostal podnet 28. januára. Vyhláška ÚVZ, ktorú minister financií Igor Matovič porušil je platná od 19. 1. 2022. Nariaďuje sa ňou prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom na verejnosti vo všetkých interiéroch, MHD, taxislužbách a inej preprave, ak cestujúci nie sú členmi spoločnej domácnosti.

Zrušili vyhlášku o povinnom režime OTP na pracoviskách
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR zrušil vyhlášku o povinnom režime OTP na pracoviskách. Zmena platí od soboty 5. februára. Informoval o tom v piatok ÚVZ. Zamestnávateľov však úrad vyzval, aby svojich zamestnancov aj naďalej testovali. "S... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva tak Igor Matovič ohrozil verejné zdravie. Podľa zákona, ktorý je v platnosti od 15. 11. 2021 môže Regionálny úrad verejného zdravotníctva udeliť pokuty za priestupky fyzických osôb, ako sú aj neprekryté horné dýchacie cesty. Bloková pokuta môže byť uložená do výšky 5 000 eur. V rozkaznom konaní môže byť uložená pokuta až do výšky 7 000 eur.

Veríme, že zodpovedné orgány budú konať.

Slováci to vzali útokom - o šport však rozhodne nejde
Ak však tipujete, že to súvisí s cenami pohonných hmôt, tak sa nemýlite. Poľská vláda totiž pred nedávnom znížila ceny PhM na tretinu. Bolo teda len otázkou času, kedy ich "objavia" aj Slováci. Stalo sa tak hneď na druhý deň, informuje portál... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.