Koaliční poslanci sa zľakli tabule hanby od Hlasu - SD
05 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Strana Hlas-SD na sociálnej sieti zverejnila tzv. tabuľku hanby, ktorá označuje mená poslancov, ktorí nepodporili navýšenie rozpočtu pre zdravotníkov a pacientov o 500 mil. eur. Bližšie sa na to pozrel denník Plus jeden deň.

Podpredsedníčka strany Hlas Zuzana Dolinková priznáva, že tieto peniaze by síce nevyriešili všetky súčasné problémy slovenského zdravotníctva, no podľa jej názoru by mali obrovský význam. Bol by to pozitívny signál pre zdravotníkov, ktorí pracujú dva roky na pokraji ich fyzických a psychických síl.  

Predseda Smeru - SD: Príďte na protest proti DCA. Tento raz celá opozícia
Róbert Fico, predseda strany Smer - SD, opäť pozýva na protest pred Národnú radu Slovenskej republiky. Bude sa konať 8. februára o 17.00 pri soche Alexandra Dubčeka. V tento deň má parlament prerokovávať obrannú dohodu medzi USA a Slovenskom.... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

„Minister zdravotníctva a minister financií si už celé týždne prehadzujú potreby zdravotníkov ako horúci zemiak. Dnes zhasol aj posledný maják nádeje pre prvú rýchlu pomoc vyčerpaným zdravotníkom,“ odkázala Dolinková. 

Reakcie opozičných politikov v štýle „lebo Smer“

Na jej slová ostro reagovala predsedníčka zdravotníckeho výboru Janka Bittó Cigániková (SAS): „Ich návrh je povrchný, nedomyslený a na ich mieste by som veľmi nevykrikovala, že chceli dať 500 mil. poisťovaniam bez toho, aby to naviazali na zdravotníkov a pacientov.“

Situáciu okomentoval aj poslanec Juraj Krúpa (OĽaNO): „Dvanásť rokov sme tu mali vládu Smeru, ktorý nedokázal urobiť jedinú pozitívnu reformu, ktorá by zlepšila situáciu zdravotníctva na Slovensku.“

„Samozrejme, že podobné zásahy do štátneho rozpočtu cez poslanecké návrhy sú sci-fi, čo vedia veľmi dobre aj v Hlase," konštatoval Gábor Grendel (OĽaNO).

J. Mažgút (Smer - SD): Dvaja, čo dokonali zradu
Člen strany Smer - SD Ján Mažgút na svojom facebookovom profile prirovnal podpis podpis dohody s USA k mníchovskej zrade. Jeho vyjadrenie publikujeme v plnom znení. „Bolo to v Mníchove pred viac ako 80 rokmi, kde dvaja nešťastní československí... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Pomáhame si navzájom Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.