Aj "uliate" milióny treba vedieť "upratať"
02 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Ladislav Bašternák to evidentne vie. Ešte pred zadržaním v roku 2019 kadečo v tomto smere postíhal. 

Štát mu však "nič nedaruje" a podvodmi nadobudnuté majetky chce získať naspäť.

Čo sa stalo s majetkami?

Jednoducho ich prepísal na manželku, prípadne na iných rodinných príslušníkov. Chcel tým predísť tomu, aby mu štát siahol na majetky.

Štedrosť voči manželke

Hacienda pod Slavínom, ktorej cena je podľa Plusky odhadom 2,5 milióna eur "zmenila majiteľa" ani nie pol roka pred Bašternákovým uväznením. Prepísal ju na manželku. Manželka Tatiana dostala aj chatu na Donovaloch. Tá získala aj auto Fiat Gucci, niekoľko štvorkoliek a motocyklov. 

M. Žilinka ZÚRI: Je to neúcta voči GP
Generálny prokurátor Maroš Žilinka vníma neuznášaniaschopnosť Zahraničného výboru Národnej rady (NR) SR ako prejav neúcty ku Generálnej prokuratúre (GP) SR. Hovorí o nebezpečnom trende "kopnúť si do GP". Trvá na tom, že pri ceste do Ruska neporušil... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Synovská láska?

Rodičia a brat boli v októbri 2018 štedro obdarovaní niekoľkými nehnuteľnosťami na Tupého ulici. Ako píše Pluska, zbavil sa aj "známeho" Bugatti Veyron, v ktorom ho policajti chceli pokutovať, no pán podnikateľ sa z toho vylízal svojimi známosťami. 

Prachatý brácho

Aj jeho firma Balax zmenila majiteľa. Bašternák na brata Petra prepísal najskôr 49 percent a v roku 2018 aj zvyšných 51 percent. Od roku 2019 podľa Finstatu firma vykazuje nulové tržby, v tom istom roku predala majetok v hodnote niekoľko miliónov eur. Brat Peter "neobišiel na prázdno" ani s bytom na Talichovej ulici v Bratislave.

Najznámejší byt v Bonaparte

Nezbavil sa bytu v komplexe Bonaparte, v ktorom za "smiešne" nájomné býval Robert Fico. Možno si pamätáte, že po vysťahovaní sa R. Fica z tohto bytu, obleteli internet fotky priestorov s vytrhanými parketami či odstránenými zárubňami dverí. Byt je teraz v správe štátu, pripomína Pluska.

Českí policajti sľubujú pomoc Slovensku: Očakáva vláda nejaké nepokoje?
Niečo nám taja? V českej vláde sa uvažuje o vyslaní polície na Slovensko. Zásadná otázka znie: Kto ich o to žiadal? Tak už nie je vyostrená situácia na hraniciach Rusko - Ukrajina ale Slovensko - Ukrajina? "Ak sa situácia na hraniciach Slovenska... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.