Ministerstvo vnútra zverejnilo pre očakávaný silný vietor viacero odporúčaní
30 | 01 | 2022 I tasr

Neparkovať vozidlá na rizikových miestach či vyhnúť sa pohybu po horách a prechádzkam v lese i v parkoch. Aj to sú odporúčania, ktoré zverejnilo ministerstvo vnútra pre očakávaný mimoriadne silný vietor, ktorý má Slovensko zasiahnuť v nedeľu (30. 1.).

Hasiči spolu s krízovým riadením rezortu vnútra radia neparkovať autá pri silnom vetre pod stromami, elektrickými stĺpmi a stožiarmi či billboardmi. "Pred príchodom vetra treba doma vykonať preventívne opatrenia, pozatvárať a zaistiť okná a dvere, na záhrade, terase či balkóne upevniť predmety, ktoré by pod vplyvom vetra mohli spadnúť a ohroziť okolie (záhradný nábytok, kvetináče, náradie, sklenené či plechové predmety)," spresnili v odporúčaniach.

Radia taktiež vytvoriť pre zvieratá žijúce na dvore dočasné útočisko, pretože predmety pohybujúce sa pod vplyvom vetra im môžu ublížiť. Ľuďom odporúčajú zdržiavať sa v bezpečných objektoch, obmedziť šoférovanie, vyhnúť sa pohybu po horách a prechádzkam v lese a v parkoch. Pri šoférovaní by mali vodiči preferovať pomalú jazdu vo vozidle, ktoré môžu silné poryvy vetra prevrátiť.

Kontroverzné fotenie? Na rozruch okolo Emmy Čaputovej majú odborníci jasnú odpoveď! (FOTOGALÉRIA)
Tá si zase dala! Na dcéru prezidentky Zuzany Čaputovej Emmu (17) sa najprv vzniesla vlna chvály, keď sa jej podarilo presadiť do modelingu, teraz ale naopak schytáva kritiku: pre magazín Vogue totiž pózovala s pornohercom! Informuje... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"Vyhýbať sa treba kontaktu so spadnutými elektrickými stĺpmi a drôtmi. Pokiaľ auto zasiahne strom či konár, kontaktovať tiesňovú linku," informuje rezort vnútra. Ľudia by podľa neho mali sledovať poveternostnú situáciu z bezpečia domova, v žiadnom prípade neskúmať terén. "Majte na pamäti, že najvyššiu hodnotu má život, až potom majetok," podotklo ministerstvo.

Slovensko čaká v nedeľu veľmi nepriaznivé počasie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto odporúča ľuďom, aby zvážili nutnosť pobytu a pohybu vonku a svoje voľnočasové aktivity radšej presunuli na iný deň. Meteorológovia totiž očakávajú na väčšine územia mimoriadne silný vietor, v Tatrách mohutnú víchricu až orkán. Ústav tu preto vydal výstrahu najvyššieho - 3. stupňa.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/29/novi-britski-jasnovidci-video