Ctihodný pán poslanec sa NEKONEČNE zhovadil
30 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

"Podpredseda zahraničného výboru Národnej rady SR MUDr. Peter Osuský konštatuje, že americké tankery s plynom smerujúce do Európy môžu byť pre ruského prezidenta zdvihnutým varovným prstom." Informuje slovenský web extraplus.sk s odvolaním sa na zdroj v agentúre SITA. Pán doktor to však ešte zdokonali až do absurdého výroku.

"OSUSKÝ: PUTIN MÔŽE SVOJ PLYN AKURÁT TAK DÝCHAŤ A ROPU PIŤ" (titulok článku na webe extraplus.sk)

"Podpredseda zahraničného výboru Národnej rady SR Peter Osuský (SaS) nie je veľmi znepokojený z možného útoku Ruska na Ukrajinu. Pre agentúru SITA skonštatoval, že Moskva nie je v stave, aby si mohla klásť podmienky. Reaguje tak na slová ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova, aby sa armády NATO stiahli z krajín niekdajšej Varšavskej zmluvy." Píše extraplus.sk.

Ah, ty Božia (s)prostota!

"Obrana a zachovanie Ukrajiny je však podľa poslanca existenčným záujmom všetkých krajín, významne Slovenska. „Treba mať stále na mysli, že pred bránami Kyjeva by sa bojovalo aj o Tallinn, Rigu, Vilnius, Varšavu či Bratislavu. Pád Ukrajiny by priblížil despotický režim Vladimira Putina rovno na východnú hranicu Slovenska. Rusko si podľa neho môže klásť vlastné podmienky toho, akým smerom by sa malo NATO uberať, ale na kladenie podmienok sú potrební dvaja. „Krajina s hrubým domácim produktom Talianska, aj keď má rakety, kladením podmienok len potvrdzuje, že je len Hornou Voltou (niekdajší názov Burkiny Faso – pozn. SITA) s raketami,“ povedal. Pripomenul, že Rusku sa nemusí vyplatiť ani vyhrážanie sa zastavením dodávok energií do Európy, keďže samo je od peňazí z ich predaja dlhodobo závislé." Pokračuje ďalej text článku na webe extraplus.sk.

Výrok génia

"Poslanec konštatuje, že americké tankery s plynom smerujúce do Európy môžu byť pre ruského prezidenta zdvihnutým varovným prstom. „On nemá ropovody či plynovody do Číny. Môže ten plyn akurát tak dýchať a ropu začať piť,“ ozrejmil. Doplnil, že Rusko nemôže Slovensko či Európsku úniu ohroziť napríklad tým, že by nedodalo mikročipy pre automobily, či kvalitnú oceľ. „Nemusia nám dodávať akurát tak ropu či plyn, od ktorých sú sami veľmi závislí. My sme len klienti,“ uzatvára Osuský podľa nami citovaného portálu extraplus.sk.

Predseda Smeru - SD: Referendum bude cestou ako nedovoliť prijať DCA
Predseda strany Smer - SD a poslanec NRSR Robert Fico sa vo svojom videu na sociálnej sieti vyjadril k rusko-ukrajinskému napätiu, ktorý živí naša slovenská vláda a prezidentka. Upozornil aj na to, že sa v čase stupňovania napätia sa má konať na... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Ján Papuga

__________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.