I.Korčok potvrdil úvahy v NATO, reakcia Draxlera
27 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

V Severoatlantickej aliancii (NATO) uvažujú o prípadnom vyslaní posíl aj na Slovensko.

Potvrdil to minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) po zahraničnom výbore v Národnej rade SR. Zdôraznil, že žiadne rozhodnutie urobené nebolo. O úvahách NATO informovala vo štvrtok britská stanica Sky News s tým, že po 1000 vojakov by mohlo byť vyslaných do Rumunska, Bulharska, Maďarska a na Slovensko.

Zatiaľ sú to však len úvahy. O vyslaní ďalších stoviek vojakov do východnej Európy uvažuje aj Spojené kráľovstvo - chce tak urobiť pred prípadnou inváziou Ruska na Ukrajinu, ktoré zhromaždilo popri ukrajinskej hranici desaťtisíce svojich vojakov a zbrane. Takáto misia sa podľa britskej stanice pod záštitou NATO uskutoční, len ak s tým bude súhlasiť všetkých 30 členských štátov aliancie - dokonca aj v prípade, že dotknuté krajiny nenasadia vlastných vojakov.

Reakcia J. Draxlera

"No, a už je to tu. V centrále NATO zvažujú vyslanie zahraničných vojakov na Slovensko, priznal minister Korčok.

Znovu treba zopakovať: to, že by sa Rusko chystalo obsadiť Ukrajinu, a dostať sa k našim hraniciam, sú čisté bludy. Rusi tým nemajú vôbec čo získať.

Všetko to, čo sa deje je len snaha týmto strašením čo najviac militarizovať územie východnej Európy, vrátane nášho", uviedol na sociálnej sieti Draxler.

Matovičova sestra Belicová sa pýta: Kto ešte potrebuje naše letiská k úderu na Rusko?
Slovensko nepotrebuje špeciálnu okupačnú zmluvu s USA! Myslí si to Zuzana Belicová, sestra nášho experta na všetko - Igora Matoviča. Ľudia si zase myslia, že do politiky mala ísť ona a nie jej brat! Ostatní naše letiská nepotrebujú? "Má Slovensko... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková