Raj slovenských príčinlivých lajniakov
26 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Hovnivál je odborne lajniak obyčajný. Krásne to slovo - lajniak. Zbierajú si svoje milované lajná vo svojom najbližšom okolí. Vajíčka kladú buď priamo do nich - už vyformovaných do guličiek, lebo tie s lepšie premiestňujú ako napríklad kocky, alebo do vykopaných jamiek, ktoré guličkami lajen prikryjú, aby sa tým rastúca omladina k svetu živila. Narodiť sa do lajna, žiť z lajna a potom nahromadiť lajno pre ďalšie plnenie mocenských či funkčných ambícií. Toť veľká osobná zodpovednosť!

Tvory s miniatúrnym mozgom a minimálnymi schopnosťami sa orientujú podľa Mliečnej dráhy. Alebo politickej dráhy. Niekedy sa hodí dráha vodky. Podľa vyhliadnutej strany či hnutia. Alebo sekty, čo je v našich politických okolnostiach to isté. Vedci z Južnej Ameriky a Švédska publikovali výsledky svojich výskumov – ukázalo sa v nich, že existuje určitá spojitosť medzi pohybom hovniválov a rozmiestnením politických hviezd na slovenskom hviezdnom nebi moci.

Priamo k moci (alebo pomoci moci)

Vrubouni posvätní (čiže hovniválovia), vedia presne, kam smeruje ich cesta. Za asistenta poslanca, za podržtašku "politika", neskôr na jeho kandidátke ako hlasovací oddaný stroj do parlamentu, k moci. " Přes spáleniště, přes krvavé řeky" - poznáte, nie? A vedia to presne, bez ohľadu na množstvo a náročnosť prekážok, ktoré im do cesty stavia volič, spoločnosť, občan, fakty, realita, okolnosti, pravda, logika, rozum a podobné iné smiešnosti.  

Iba za svojimi idolmi - lajnami

Výskumníci tiež zistili, že sa hovniváli len tak obalamútiť nedajú. Zo smeru, kam sa vydali, sa zviesť nenechajú. Za nič na svete, žiadnym argumentom, žiadnym presviedčaním, apelovaním na rozum a normálnosť. Vedci svoju hypotézu skúšali testovaním v planetáriu, kde bolo možné jednoducho simulovať premeny hviezdnej politickej oblohy. Sledovali správanie sa hovniválov pri úplnom zakrytí zrakového ústrojenstva aj pri čiastočnom obmedzení. Nič - tí len stále za svojimi idio...lajnami.

Nech žije Cyprus, schránky a dotácie pre "našich"

Hlavným zdrojom potravy politických hovniválov je spoločenský a politický hnoj. Čím viac ho narobia okolo seba, tým viac zabezpečene sa cítia pre seba, pre spolustraníkov, pre "našich" i pre svoje politické infantilné potomstvá. Ich celoživotnou úlohou je ukoristiť čo najväčší kus lajna (na čo len stačia) a dostať ho čo najďalej. Na Cyprus, napríklad.  A k tomu sa im najlepšie osvedčilo vytvoriť z lajna eurodotáciu a odváľať ju čo najďalej. Orientujú sa pritom podľa politických hviezd.

Dôležité je včas spoznať sponzora svojej guličky

Lajniaky (lajniaci) majú slabý zrak, nemôžu tak rozoznať realitu, ale spoznajú silnejúce alebo slabnúce mocenské tlaky. To je ako s vyprázdňovacím pudom.  Množstvo hviezd tak vnímajú lajniaci ako svoj hlavný orientačný bod. Marcus Byrne a jeho tím z Wits University už dokázal, že lajniaci využívajú na svoju orientáciu pozície koaličných partnerov Slnka, Mesiaca a polarizované svetlo. Zistili tiež, že hovniváli často vyliezajú na guličky a predvádzajú niečo, čo vedci poeticky nazvali „orientačným tancom“ , pri ktorom ukazujú, až predvádzajú, koľko hovna si ukoristili a koľko ho majú a kam s ním mieria. Vedci sa domnievajú, že títo chrobáci majú niečo ako rebríček obľúbenosti. Najobľúbenejší sú politickí "lídri", potom parlamentné kluby a ak sa nič iné nedá, tak aspoň stranícki funkcionári na čele štátnych, respektíve verejnoprávnych inštitúcií.

Bahobyt iba pre lajniakov

Lajniaci sa nám promenádujú Slovenskom, mainstreamom ako jeho hviezdy i tvorcovia súčasne, televíznym spravodajstvom a sociálnymi sieťami. Lajniaci sú všade a ich lajná už spôsobujú riadny smrad. Proste - z pohľadu hovniválov sme na ceste k vybudovaniu blahobytu. Pre nich samých. Boľševici aspoň tvrdili, že bude ten blahobyt pre všetkých.

Všade navôkol iba pach politických výkalov

Lajniaci si nabaľujú svojne lajnové guľky na strkaní sa do zadkov kohokoľvek - veď tam je tej tak vzácnej suroviny najviac. Do zadkov Američanov, vplyvných politikov v Bruseli, všade tam, kde je cítiť pach vraj liberálnych a vraj demokratických výkalov. Je mi z nich zle. Toľko smradu a hnoja tu ešte nikdy nebolo. Vraj to chce dezinsektora. Toho, čo nás zbaví tej hávede odpornej. Viete o nejakom?

Nový level vládneho chaosu (Igor Daniš)
Názor Igora Daniša (Pravda) Bezradnosť našej vlády pri zvládaní pandémie je každému dobre známa. Najprv menila opatrenia každý mesiac, potom každé dva týždne. Teraz preradila na nový rýchlostný stupeň, zmeny prichádzajú už po týždni, píše Igor... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

___________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.