Cirkev na Slovensku sa pripojí k dňu modlitby za pokoj a mier na Ukrajine
26 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Cirkev na Slovensku sa v stredu pripojí k dňu modlitby za pokoj v súvislosti s napätou situáciou pri východnej hranici Ukrajiny, ktorý vyhlásil pápež František.

Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský uviedol, že cieľom je vytvoriť duchovné spoločenstvo prosby o pokoj a mier na Ukrajine.

"Vzhľadom na situáciu na Ukrajine sa ochotne pripájam k výzve Svätého otca Františka, aby sme sa v stredu modlili a zjednotili v modlitbe za pokoj a mier na Ukrajine," povedal Zvolenský. Všetkých ľudí pozýva k modlitbe. "Môžeme to urobiť veľmi vhodným spôsobom, že sa pomodlíme napríklad Korunku Božieho milosrdenstva alebo desiatok ruženca, alebo celý ruženec, alebo nejakou poklonou v kostole, kto má možnosť, prípadne nejakým skutkom sebazaprenia na tento úmysel," uviedol bratislavský arcibiskup.

Pápež František vyhlásil na stredu 26. januára deň modlitby za pokoj v súvislosti s napätou situáciou pri východnej hranici Ukrajiny. Reagoval tým na nárast napätia medzi Ruskom a Ukrajinou.

Karol Lovaš: Hrozba rusko-ukrajinskej vojny môže byť posledným úderom
"Európe bytostne chýbajú politickí lídri. Nevyzretých politických amatérov môže rozdávať. Naprieč Európou stavajú vojne svojimi krátkozrakými krokmi slávobrány. Zabúdajú, že budú musieť nimi sami prejsť. Pôsobia pritom ako adolescenti hrajúci... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová